Nilüfer Kent Konseyi’nin yeni başkanı belirlendi

Nilüfer Kent Konseyi’nin yeni başkanı, 26 Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda belirlendi. İki adayın yarıştığı seçimde 284 oyun 203’ünü alan Mustafa Berkay Aydın başkan oldu.

95 kez okundu.
Nilüfer Kent Konseyi’nin yeni başkanı belirlendi Advert

Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz’ün açılış konuşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması gerçekleşti. Daha sonra yapılan oylamada Fehmi Enginalp, Sudem Duran ve Gökhan Aydın genel kurulun divan kurulunu oluşturdu.

Programın açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kent konseylerinin, bulundukları kentlerde kamuoyu oluşturmada ve halkın sorunlarının çözümünde önemli görevler üstlendiklerini söyledi.

Nilüfer Kent Konseyi’nin de ‘demokrasi kentini’ yaşama geçirmekte en önemli paydaş olduğunu belirten Özdemir, bundan sonra da öyle olacağını dile getirdi. Yerelde demokrasiyi güçlendirmek, kenti sahiplenerek, birlikte yönetmek istediklerini vurgulayan Özdemir, “Kent Konseyi’nin ana görevi ortak aklı yakalamaktır. Ortak akılla, kentimizin, ülkemizin sorunlarının çözümü için, ekmek kadar, su kadar ihtiyaç duyduğumuz demokrasiyi güçlendirmemiz, bunu da yerelden merkeze, yani tabandan yukarıya doğru sağlamamız gerekiyor. Elbette bu da sadece yerel yönetimin bireysel çabasıyla olmaz. Eminim ki önümüzdeki günlerde birlikte bu kent için çok daha güzel işleri birlikte yapacağız.” diye konuştu.

Gerçekleştirilen genel kurulda görevi sona eren Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ise bundan sonra kent gönüllüsü olarak Nilüfer ve Bursa için çalışacağını belirterek, seçilecek başkan ve yürütme kurulu üyelerine başarılar diledi.

Hibya Haber Ajansı

Nilüfer Kent Konseyi’nin yeni başkanı belirlendi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı