Bursa'da ''Bursa Nazım Hikmet Yılı'' ilan edildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türk şiirinin büyük kalemi Nazım Hikmet’in vefatının 61’inci yıl dönümünde 2024 yılını ''Bursa Nazım Hikmet Yılı'' olarak ilan etti.

113 kez okundu.
Bursa'da ''Bursa Nazım Hikmet Yılı'' ilan edildi Advert

''Kurtuluş Savaşı Destanı'', ''Yatar Bursa Kalesinde'', ''Memleketimden İnsan Manzaraları''nın da aralarında bulunduğu unutulmaz eserlere imza atan şair ve yazar Nazım Hikmet Ran, aramızdan ayrılışının 61’inci yıl dönümünde tüm ülke genelinde olduğu gibi Bursa’da da çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Türk edebiyatına sayısız eser kazandıran, kaleme aldığı dizeleri şarkı olan usta şairi, Bursa Büyükşehir Belediyesi de 2024 yılını Nazım Hikmet’e adayarak yıl boyunca gerçekleştireceği etkinliklerle anacak.

Büyükşehir belediyesi, Türk şiirinde çığır açan şiirlerinin rehberliğinde, söyleşiler ve atölyeler düzenleyecek. Okullarda Nazım Hikmet tanışmaları, Bursa’nın sokaklarında ve meydanlarında Nazım Hikmet okumaları yapılacak. Konserler, sinema ve belgesel gösterimleri, tiyatrolar ve sergilerle usta şair kentte ölümsüz kılınacak. 

Bursa’nın Nazım Hikmet’in izlerinin olduğu bir kent olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, bu yıl Bursalılarla birçok farklı bir etkinlikte hep beraber olacaklarını belirtti.

Nazım Hikmet’in 61 yıl önce bedenen aramızdan ayrıldığını dile getiren Başkan Bozbey, yaşama ve memlekete dair derdi olan isimlerin belleklerimizde daima yaşadığının da altını çizdi.

Hibya Haber Ajansı

Bursa'da ''Bursa Nazım Hikmet Yılı'' ilan edildi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı