Şahin, ülkeyi yönetenlerle istihbarat örgütünün, kurumlara, siyasete ve vatandaşlara kumpas kurup operasyon yaptığını dile getirdi.

 Şahin, “Türkiye maalesef bir muhaberat devletine dönüşmüştür. İktidar ve istihbarat örgütü ortaklığında kurulan bu kirli tezgâhlar, milletimize ve demokrasimize ağır darbeler vurmaktadır” dedi.

 Şahin, bakanlığı döneminde yaşanan Roboski katliamıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 Şahin, Roboski katliamında üst düzey bir Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) ısrarla arayarak, “PKK’lı Bahoz Erdal sınırı geçiyor” diye bilgi verdiğini dile getirdi.

 Şahin, “MİT’ten gelen birden fazla resmî istihbarat raporları ve telefon bilgileri üzerine maalesef Uludere olayı yaşanmıştır.” İfadelerini kullandı.

 Türkiye’de büyük tartışmalara yol açan MİT-PKK arasındaki Oslo görüşmesi tutanakların örgütün kasten sızdırdığını söyleyen Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

 

 “O dönemde (2011) yürütülen istihbarat çalışmaları ve güvenlik kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla terör örgütü bitme noktasına doğru yol alırken, 27 ve 28 Aralık 2011 tarihlerinde maalesef, devletimiz aleyhine önemli kırılmalar gerçekleşmiştir. 13 Eylül 2011 tarihinde, bölücü terör örgütünün yayın organı Dicle Haber Ajansı’na, Oslo’da yapılan görüşmelerin ses kayıtlarının düşmesiyle MİT içerisindeki bir kliğin, dönemin başbakanını ikna ederek, bölücü örgütün elebaşılarıyla müzakere masasına oturduğu anlaşılmıştır. Bugün daha net görülmektedir ki, bu ses kayıtları, yapılan müzakerelerin alenîleşmesi ve böylelikle bu müzakerelerden habersiz istihbarat ve operasyonel çalışmalar yapan güvenlik güçlerinin durdurulması ve örgüte meşruiyet kazandıracak sürecin başlatılması için, örgütün elebaşıları tarafından kasten yayınlanmıştır.”RÜDAW