Şanlıurfa Tabip Odası’ndan "Şanlıurfa Su Raporu"

Şanlıurfa Tabip Odası tarafından yayımlanan "Şanlıurfa Su Raporu"nda, şebeke suyunun halk sağlığı açısından değerlendirilmesi yapıldı. Yapılan incelemelerde, ICD 10 kodları K52 (Diğer ve tanımı yapılmamış gastroenterit ve kolit) ve K52 (Diğer bulaşıcı olmayan gastroenterit ve kolit) ile yapılan taramalarda vaka sayısında artış olmadığı gözlemlendi.

1723 kez okundu.
Şanlıurfa Tabip Odası’ndan Advert

Raporda, ishal vakalarında gerçek bir artış olup olmadığının belirlenebilmesi için Halk Sağlığı Başkanlığı’nın erken uyarı sistemi verileri ile bir önceki yılın aynı dönem ishal verilerinin kıyaslanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, acil servisler, enfeksiyon uzmanları ve çocuk hastalığı uzmanları gibi sahadan alınan görüşlerin de bu konuda net bir fikir vereceği belirtildi. Aksi takdirde, su incelemeleri ile ilgili yürütülecek tartışmaların anlamını kaybedeceği ifade edildi.

Eldeki verilerin sınırlı olduğu ve bölge ile toplum detaylarını içermediği belirtilerek, şebeke suyunun toplum sağlığı açısından olumsuz bir etki yaratmadığı gözlemlendi. Raporda, temiz içme suyunun halk sağlığı için olmazsa olmaz bir hak olduğu ve belediyelerin halka temiz ve ucuz içme suyu ulaştırma sorumluluğu bulunduğu vurgulandı.

Raporun hazırlanmasında emeği geçen Sn. Emin İzol, Sn. Mustafa Asoğlu ve Prof. Dr. İbrahim Koruk başta olmak üzere, ŞTO Halk Sağlığı Çalışma Grubu’na teşekkür edildi.

Şanlıurfa Tabip Odası, raporun hazırlanmasında katkıda bulunan tüm uzmanlara teşekkürlerini sundu.

https://urfatabip.org.tr/238-sanliurfa-tabip-odasi-olarak-suski-den-alinan-veriler-uzerine-olusturan.html

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı