İndeks Bilgisayar, HB Bilişim'in hisselerini alacak

İndeks Bilgisayar Sistemleri Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş, HB Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Tic. A.Ş'nin yüzde 51 hissesinin satın alınması konusunda anlaşmaya vardı.

102 kez okundu.
İndeks Bilgisayar, HB Bilişim'in hisselerini alacak Advert

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

''İndeks Bilgisayar Sistemleri Müh. San. Tic. A.Ş (INDES) olarak 10.05.2024 tarihinde yaptığımız KAP açıklamasıyla HB Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Tic. A.Ş'nin çoğunluk hisselerinin satın alınmasıyla ilgili görüşmelere başlandığının bilgisini paylaşmıştık. Görüşmeler olumlu sonuçlanmıştır. HB Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Tic. A.Ş'nin 23.235.294 dolar şirket değeri üzerinden yüzde 51 hissesinin satın alınması konusunda anlaşmaya varılmıştır. HB Bilişim A.Ş, 1994 yılında kurulmuş, mobil ürünler alanında müşterilerine dünya standartlarında çözümler sunmak ilkesiyle yola çıkmış, bu süreçte yenileme, satış ve teknik servis hizmetleri sunan en büyük firmalardan biri olmuştur. HB Bilişim A.Ş uzman ekibiyle yenilediği Apple başta olmak üzere tüm teknoloji ürünlerini 12 ay garanti ve çeşitli finansal çözümlerle kurumsal ve perakende çözüm ortakları vasıtasıyla pazara sunmaktadır. Şirketin 2024 yılı net satış hedefi 51 milyon dolar, 2025 yılı net satış hedefi ise 70 milyon dolar olarak öngörülmektedir. 2024 yılı vergi sonrası net kar hedefi 5 milyon dolar, 2025 yılı net kar hedefi ise 7 milyon dolar olarak planlanmaktadır. Şirket mali tabloları, şirketimiz mali tablolarıyla tam konsolidasyon yöntemiyle konsolide edilecek, bu durum özellikle konsolide mali tablolarda net kar tutarına ve net kar marjına önemli derecede katkı sağlayacaktır.
Şirketimiz geleceğe dönük stratejisiyle, pazarın büyüyen bu kısmına güçlü bir iş ortaklığıyla girmiş olup Avrupa pazarında da faaliyette bulunmak amacıyla Almanya'da bir şirket kurmayı hedeflemektedir. Gelişmiş pazarlarda kullanılan yenilenmiş akıllı telefonların pazarın yüzde 25'ine ulaştığı, global yenilenmiş akıllı telefon pazarının ise 2022 senesinde 64 milyar dolar hacme ulaştığı tahmin edilmektedir. Yenilenmiş cihaz sektörü sadece akıllı telefonlarla değil, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, ses cihazları, giyilebilir teknolojiler, küçük ev aletleri ve oyun konsollarıyla daha fazla ürün, kategori ve taleple hızla büyümektedir. Yenilenmiş elektronik cihaz sektörü, yeni iş alanları yaratmakta olup, çevreye duyarlı şirketler için sürdürülebilir iş modelleriyle önemli maaliyet avantajları sağlayacaktır.''
 

Hibya Haber Ajansı

İndeks Bilgisayar HB Bilişim'in hisselerini alacak
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı