Erbakan’dan kayyum açıklaması: En baştan tedbir alınmalıydı!

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

243 kez okundu.
Erbakan’dan kayyum açıklaması: En baştan tedbir alınmalıydı! Advert

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti. Meclis Başkanlığı makamında yaklaşık 45 dakika süren görüşme sonrası Erbakan gazetecilere açıklama yaptı.

Erbakan, “Burada kendisine aday olma izninin baştan verilmemesi ve konunun bu noktaya gelmemesi gerekirdi. Aday olmasında bir mani görülmediği halde sonradan seçilip milletin desteğini aldığı bir durumda görevden alınması toplumsal barışa zarar verecek bir durum oluşturuyor. İktidarın kendisine de, yetkili kurumlara da zarar veriyor.” dedi.

Bir gazetecinin Hakkari Belediyesine kayyum atanması konusunun görüşmede gündem gelip gelmediği sorusunu da yanıtlayan Erbakan, “Daha önce Van meselesinde de görüşlerimizi ifade ettiğimiz gibi Hakkari’de de görevden alınan şahsın adaylığının daha en baştan gerçekleşmemesi gerekirdi. Burada kendisine aday olma izninin baştan verilmemesi ve konunun bu noktaya gelmemesi gerekirdi. Aday olmasında bir mani görülmediği halde sonradan seçilip milletin desteğini aldığı durumda görevden alınması toplumsal barışa zarar verecek bir durum oluşturuyor. İktidarın kendisine de, yetkili kurumlara da zarar veriyor. Bu nedenle daha baştan gerekli tedbirlerin alınıp bu durumda olan kimselerin adaylığının gerçekleşmemesi daha doğru bir yoldur. Seçilip belli bir desteği aldıktan sonra mazbatasını alıp koltuğuna oturduktan sonra kayyum atanmasın bir takım mahsurlu sonuçlar doğruyor.” şeklinde konuştu.

 

Hibya Haber Ajansı

Erbakan’dan kayyum açıklaması: En baştan tedbir alınmalıydı!
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı