Karal: 42 yıldır değişen hiçbir şey yok, yine çocuklar öldürülüyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

283 kez okundu.
Karal: 42 yıldır değişen hiçbir şey yok, yine çocuklar öldürülüyor Advert

Karal, “Bu günün ilan edilişinden itibaren 42 yıl geçmesine karşın değişen hiçbir şey olmadı. Birleşmiş Milletler dahil hiç kimse, hiçbir devlet yaşanan katliamlara engel olamadı. Bugün Gazze’de yine masum çocuklar öldürülüyor, yine açlıkla mücadele etmek zorunda kalıyor. Akıtacak gözyaşı kalmadı, dünya artık elini taşın altına koymalı.” dedi.

DEVA Partili Hasan Karal, 1982’de Birleşmiş Milletler (BM) tarafından çocukların maruz kaldığı vahşeti anmak için ilan edilen 4 Haziran Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Dünya genelinde yaşanan savaş ve çatışmaların en büyük mağdurlarının çocuklar olduğunu belirten Milletvekili Karal, çocuklara yönelik ağır ihlallerin dünya genelinde arttığına dikkat çekti.

Karal, “Kız ve erkek çocukları farklı ihlallerden daha çok etkileniyor. Erkek çocukları savaşta kullanma, öldürme, sakat bırakma ve alıkoyma olaylarından, kız çocukları ise ne yazık ki çatışmayla bağlantılı cinsel şiddet ve istismardan orantısız bir şekilde olumsuz etkileniyor.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Karal: 42 yıldır değişen hiçbir şey yok yine çocuklar öldürülüyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı