İzmir'de kıyı ve deniz dibi temizliği yapıldı

İzmir'de 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla ilçe belediyesi ve çevre gönüllüleri ile birlikte Mordoğan Kocakum Plajı’nda kıyı ve deniz dibi temizliği yapıldı.

283 kez okundu.
İzmir'de kıyı ve deniz dibi temizliği yapıldı Advert

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyeleri ve çevre gönüllüleri ile birlikte yüzme sezonu öncesi sahillerde başlattığı temizlik çalışmaları devam ediyor.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla İtfaiye Dairesi Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma birimi ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri bu kez de Karaburun’un Mordoğan Mahallesi’nde çevre gönüllüleri ile birlikte atık topladı. Karaburun Belediyesi ekiplerinin de destek verdiği çalışmada, mavi bayraklı Kocakum Plajı baştan sona temizlendi. Plaj tertemiz bir şekilde yaz sezonuna hazır hale getirildi.

Su Altı Arama Kurtarma Birimine bağlı dalgıçlar da deniz dibinden atık topladı. Cam ve plastik şişe, olta takımının yanı sıra denizden çıkarılan araba lastiği görenleri şaşkına çevirdi. Etkinliğe katılan ve atık toplayan Mordoğan Yaşam Dostları Derneği üyesi Müge Sivri, “Dernek olarak çevre temizliklerine katılıyoruz. İnsanlarımızın artık geleceğe temiz bir çevre bırakmalarını istiyoruz. Dünya çocuklarımıza, torunlarımıza kalacak. Lütfen daha duyarlı olalım. Bizim kültürümüzde önce kapımızın önünü temizlemek ardından evimizin içini temizlemek var. O nedenle ilk önce etrafımızı temizleyeceğiz sonra evlerimizi.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

İzmir'de kıyı ve deniz dibi temizliği yapıldı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı