Koltuğa oturdular verdiği sözleri unuttular...(VİDEO)

Ceylanpınar Belediye eş başkanları, seçim öncesi verdikleri sözleri koltuğa oturur oturmaz unuttular.

3336 kez okundu.
Koltuğa oturdular verdiği sözleri unuttular...(VİDEO) Advert

Ceylanpınar'da 31 Mart yerel seçimlerinin ardından DEM Parti’ye geçen belediyede yaşanan olaylar, seçim öncesi verilen sözlerle büyük bir tezat oluşturdu. Belediye eş başkanları Rahşan Yazar ve Av. Uğur Kahraman, seçim öncesi işçi haklarını koruyacaklarına dair çeşitli vaatlerde bulunmuşlardı. Ancak, seçim sonrası belediyede mobing, işten çıkarılma ve personellere yönelik sürgün iddiaları ortaya çıktı.

*Gazeteci Çöpe Sürgün Edildi Ardından İş Akdi Feshedildi*

Ceylanpınar Belediye Basın Birimi çalışanı gazeteci Şafak Sağ, Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne sürgün edilenler arasında yer aldı. Sağ, sürgünün ardından işten çıkarıldı. 31 Mart yerel seçimlerinde Ceylanpınar Belediyesi'nin DEM Parti’ye geçmesi sonrası, basın biriminde emek veren Şafak Sağ, önce temizlik işlerine sürgün edildi, ardından iş akdi feshedildi.

*Eş Başkan Yazar Seçim Öncesi Ne Demişti?*

Ceylanpınar Belediyesi Eş Başkanı Rahşan Yazar, seçim öncesi katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, "Bizim anlayışımız zaten bu ayrımı ortadan kaldırmak, bu kutuplaşmayı ortadan kaldırmak. Hep beraber bir şekilde yaşama yollarını bulmaya çalışmak. Biz neden insanları işlerinden edelim, ekmeklerinden edelim? Bir tarafa oy vermiş olması bizim için önemli değil. Bizim için insan olması önemli. İşini layığıyla yapmış olması önemli. İşini yaptığı takdirde o insanı alıp oradan ekmeğinden edeceğiz, zor durumda bırakacağız, çoluk çocuğuna sıkıntı yaşatacağız. Biz bu vebali alamayız. Bizi ordan parti kovar yani," ifadelerini kullanmıştı.

*Eş Başkan Kahraman’dan Güvence Mesajı*

Ceylanpınar Belediyesi Eş Başkanı Av. Uğur Kahraman ise, 31 Mart yerel seçimlerine bir ay kala sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İşini layığıyla yapan işçilerin işten çıkarılmayacağı gibi, insanların iş ve çalışma hakkı güvence altına alınacaktır. Bunun için hiç kimse kaygılanmasın," ifadelerini kullanmıştı.

Yaşanan bu olaylar, belediyenin seçim öncesi verdiği sözlerle çelişen uygulamalar olarak dikkat çekti. Ancak yaşanan son olaylar, verilen bu sözlerin yerine getirilip getirilmediği konusunda soru işaretleri yaratmış durumda. Ceylanpınar'da seçim sonrası belediyede yaşanan gelişmeler kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

 

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız