Ekmen: Yerel basın demokrasimiz için su gibi önemlidir

DEVA Partisi Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, yerel basının karşı karşıya olduğu sorunları ve merkezi iktidarın yerel basına yönelik baskılarını gündeme getirdi.

158 kez okundu.
Ekmen: Yerel basın demokrasimiz için su gibi önemlidir Advert

Ekmen, son dönemde yayınlanan tasarruf genelgelerinin yerel basın üzerindeki etkilerini eleştirerek, "13 Mayıs 2024 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi ve ardından Sosyal Güvenlik Kurumunun ilan düzenlemesi, yerel medya kuruluşlarımız için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır" diye konuştu. Bu düzenlemelerle birlikte, ilanların yüzde 30 oranında azalmasının yerel basını mali açıdan büyük sıkıntıya soktuğunu vurguladı.

Ekmen, "Geçtiğimiz yıllarda yine bir genelge ile kamunun ve belediyelerin gazetelere abone olmaları kaldırılmıştı. Bunun yanı sıra sosyal medyanın yaygınlaşmasından sonra gazetelerin reklam gelirleri yüzde 80 geriledi. Söz konusu tasarruf genelgeleri sonunda, kamuda israf yolsuzluk ve gösteriş devam etti ancak yerel basının abonelikleri kesildi. Kamu bankaları ve varlık fonuna bağlı şirketler de yerel basına ilan vermezken ulusal basına reklam vermeye devam etti" dedi.

Yerel basının demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu dile getiren Ekmen, "Yerel basın, halkın bilgi edinme hakkını güvence altına almakta ve toplumsal gelişime katkı sağlamaktadır. Bu nedenle, yerel basının yaşatılması ve güçlendirilmesi, demokratik bir toplumun vazgeçilmez unsurlarındandır. Ulusal medyanın tek manşetle çıktığı, ulusal kanalların yüzde doksanının aynı anda tek canlı yayın yaptığı bir dönemde farklı bir renk ve ses duymanın tek yolu yerel basını takip etmektir.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Ekmen: Yerel basın demokrasimiz için su gibi önemlidir
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı