Başkan Gülpınar TBB Encümen Üyesi seçildi

Ankara'da düzenlenen Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısı'na katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, toplantıda yapılan seçimle TBB Encümen Üyesi seçildi.

1850 kez okundu.
Başkan Gülpınar TBB Encümen Üyesi seçildi Advert

Toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBB'nin yeni başkanı seçilirken, Encümen Üyesi listesinde yer alan Gülpınar, TBB Encümen Üyesi olarak görev aldı.

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından gerçekleştirilen TBB seçimlerinde, CHP'nin adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 515 oy alarak TBB'nin yeni başkanı olurken, AK Parti'nin adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise 250 oy aldı. Meclis Başkanvekili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Meclis 2’nci Başkanvekili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın olarak seçildi. Asil katip üyeliklerine Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, yedek katip üyeliklerine ise Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ve Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün seçildi.

Gülpınar'ın da aralarında bulunduğu 14 kişilik TBB Encümen Üyeleri seçiminin tamamlanmasının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun teşekkür konuşması ve toplu fotoğraf çekimi ile toplantı sona erdi. Bu gelişmelerle birlikte, Türkiye Belediyeler Birliği'nin yeni yönetimi belirlenmiş oldu.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı