Altın, dolar getirilerinin düşmesiyle değer kazandı

İstanbul, 6 Haziran (Hibya) - Yatırımcılar ABD tarım dışı istihdam verilerini beklerken, ABD faiz indirimlerinin Eylül ayı gibi erken bir tarihte başlayabileceğine dair artan bahisler üzerine dolar ve Hazine getirilerinin gerilemesiyle altın Perşembe günü yükseldi.

146 kez okundu.
Altın, dolar getirilerinin düşmesiyle değer kazandı Advert

Spot altın bir önceki seansta yüzde 1 yükseldikten sonra 0258 GMT itibariyle yüzde 0,8 artışla ons başına 2.373,31 dolar oldu. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,7 artışla 2.392,80 dolara yükseldi. Spot gümüş yüzde 1,8 artışla ons başına 30,54 dolar, platin yüzde 1,2 artışla 1.003,95 dolar ve paladyum yüzde 1,2 artışla 942,75 dolar oldu.

Dolar endeksi yüzde 0,2 düşerek iki ayın en düşük seviyesindeki konumunu korudu ve gösterge niteliğindeki ABD 10 yıllık Hazine tahvil getirileri iki ayı aşkın bir sürenin en düşük seviyelerine yakın seyretti. Bu faktörler altın piyasası üzerindeki etkilerini sürdürerek yatırımcıları ve tüccarları mevcut piyasa eğilimleri hakkında güncel tutmaya devam ediyor. 

Uzmanlara göre altın genellikle dolar cinsinden ifade ediliyor ve doların değeri canlı altın fiyatı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabiliyor. Dolar güçlendikçe, yatırımcılar için altını nispeten daha pahalı hale getirebiliyor ve bu süreçte fiyatı düşürebiliyor. 

Öte yandan, dolar zayıflıyorsa, altını yabancı yatırımcılar için nispeten daha ucuz hale getirerek altın fiyatlarını yükseltebiliyor. ABD Dolar Endeksi'ndeki değişimler, canlı altın fiyatlarında günlük bazda meydana gelen değişimler için önemli bir katalizör sayılıyor.
 

Hibya Haber Ajansı

Altın dolar getirilerinin düşmesiyle değer kazandı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı