Başkan Tugay: AFD ile İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Programı üzerine çalışıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Türk-Fransız Ticaret Derneği tarafından Fransız Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Geleceği Birlikte İnşa Etmek: Sürdürülebilir Şehirler Üzerine Fransız-Türk İş Birliği” adlı toplantıya katıldı.

84 kez okundu.
Başkan Tugay: AFD ile İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Programı üzerine çalışıyoruz Advert

İzmir ve Fransa arasındaki ilişkilerin tarih boyunca önemli olduğuna değinerek sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “İzmir, Milattan Önce 6. yüzyılda veya 17. yüzyılda güven ve refah ortamını sağlarken Fransa kıyıları ile kurduğu ilişkiler belirleyici rol oynamış. Burada tekrar eden tarihi bir motif var.  İzmir’i neyin rekabetçi kıldığını, farklı kıldığını bu tarihi dersten çıkartabiliyoruz. Biz İzmir’de ayırt edici özelliklerimiz üzerine vizyonumuzu kurmak istiyoruz. Başarının anahtarının tarihi avantajlarımızda, farklılıklarımızda olduğunu düşünüyoruz. Kendimizin en iyi 2024 versiyonu olacağız, tarihte bizi güvenli ve zengin bir kent yapan ilişkilerimizi en yenilikçi biçimiyle sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Tugay, İzmir-Fransa arasındaki iş birliğinin en önemli aktörlerinden biri olan Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile şu ana kadar 287 milyon euro’yu aşan kredi sözleşmesi imzalandığını kaydetti. Tugay, “Bu hafta bir AFD heyeti şehrimizdeydi, İZSU ve belediye birimlerimiz ile verimli çalışmalar yaptılar. Bu sabah da beni bilgilendirdiler. AFD ile İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Programı üzerine çalışıyoruz. Bu, iş birliğimizde yeni bir seviye olacak. Tek tek projeleri finanse etmek yerine bütüncül bir paket program çatısı altında birçok sürdürülebilir kalkınma projesini bir arada gerçekleştireceğiz. Bu programda üç ana önceliğimiz bulunuyor: Körfez’in temizlenmesi, yeşil ekonomik büyüme ve bu büyümeden her toplumsal kesimin yararlanması” diye konuştu.

Programın iki fazdan oluşacağını belirten Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk fazda yaklaşık 100 milyon euro finansman ile atık su arıtma yatırımlarını gerçekleştirmek istiyoruz. Bu sayede Körfez’de uzun zamandır yaşadığımız sorunların çözümünde büyük bir yol almış olacağız.”

Hibya Haber Ajansı

Başkan Tugay: AFD ile İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Programı üzerine çalışıyoruz
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı