Lazzarini: BM binalarına saldırmak, Uluslararası İnsani Hukukun göz ardı edilmesidir

New York, 6 Haziran (Hibya) - Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Nuseyrat'taki UNRWA okulunun hedef alınması sonucu 35 kişinin hayatınıkaybettiğini bildirdi.

71 kez okundu.
Lazzarini: BM binalarına saldırmak, Uluslararası İnsani Hukukun göz ardı edilmesidir Advert

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, başka bir UNRWA okulunun saldırıya uğradığını belirterek "Bu kez orta bölgelerdeki Nuseyrat, İsrail Kuvvetleri tarafından bir gecede yerinden edilenlere herhangi bir uyarı yapılmadan vuruldu." dedi.

En az 35 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığını açıklayan Lazzarini "Okul vurulduğunda 6 bin yerinden edilmiş insanı barındırıyordu. Sığınma evinin içinde silahlı grupların olabileceği yönündeki iddialar şok edici. Ancak bu iddiaları doğrulayamıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Lazzarini, BM binalarına saldırma, onları hedef alma veya askeri amaçlarla kullanmanın, Uluslararası İnsani Hukukun açıkça göz ardı edilmesi olduğunun altını çizerek "Birleşmiş Milletler (BM) personel, tesisler ve operasyonlar her zaman korunmalıdır. Gazze'deki savaş başladığından bu yana 180'den fazla UNRWA binası vuruldu ve bunun sonucunda 450'den fazla yerinden edilmiş insan öldürüldü." açıklamasını yaptı.

Hibya Haber Ajansı

Lazzarini: BM binalarına saldırmak Uluslararası İnsani Hukukun göz ardı edilmesidir
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı