Demirci: Can güvenliğinin tasarrufu olmaz

Afyonkarahisar, 6 Haziran (Hibya) – Afyonkarahisar Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci, Dinar ilçesindeki pansiyonların kapatılması konusundaki endişelerini dile getirerek, can güvenliğinin göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

111 kez okundu.
Demirci: Can güvenliğinin tasarrufu olmaz Advert

Afyonkarahisar Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci, Dinar ilçesindeki SPK YBO ve Atatürk YBO Ortaokulları pansiyonlarının durumu hakkında açıklama yaptı.

Demirci, Dinar ilçesindeki pansiyonların öğrenci kapasitesinin düşüklüğüne dikkat çekerek, bu nedenle bir pansiyonun kapatılmasının planlandığını belirtti.

Kapatılması planlanan SPK YBO Pansiyonu'nun kapasitesinin, Atatürk YBO Pansiyonu'na göre daha az olmasının gerekçe gösterildiğini ifade eden Demirci, ancak bu durumun veliler ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gerginliğe neden olduğunu belirterek, Türk Eğitim Sen olarak bu konuda bazı sözler söylemenin görevleri olduğunu dile getirdi.

İlçe Müdürünün açıklamasına göre SPK YBO'da 58, Atatürk YBO'da ise 42 öğrenci olduğunu belirten Demirci, vatandaşların SPK YBO'yu daha fazla tercih ettiğini söyledi. Normal olanın azın çoğa katılması olduğunu, ancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tam tersini istediğini ifade eden Demirci, vatandaşın tercihine ve isteğine kulak tıkamanın yanlış olduğunu dile getirdi.

Demirci, “Can güvenliğinin tasarrufu olmaz. Şu an incelemeyi yapan muhakkiklerin tüm bunları incelemelerini, belgelendirmelerini, öğrenciler ve eğitim çalışanları için en güvenli teklifi yapmalarını, Sayın Valimizin, Milli eğitimden sorumlu vali yardımcımızın ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün konuyu hassasiyetle yerinde görerek takip etmelerini bekliyor ve en doğru kararı vereceklerine inanıyoruz.  Konun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Demirci: Can güvenliğinin tasarrufu olmaz
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı