Başkan Özer: Mottomuz Esenyurt’u kültürün, sanatın ve sporun başkenti haline getirmek

Esenyurt Belediye Başkanı  Ahmet Özer, ilçede yoğun göç ile birlikte birçok sosyal sorunun da meydana geldiğini belirtti.

83 kez okundu.
Başkan Özer: Mottomuz Esenyurt’u kültürün, sanatın ve sporun başkenti haline getirmek Advert

Esenyurt’un yoğun bir genç nüfusa sahip olduğunun altını çizen Başkan Özer, “81 ilden, 101 ülkeden göç almışız. 240 bin gencimiz 160 bin emeklimiz var ama maalesef şehirleşme ile ilgili sorunlarımız da var. Hızlı büyümenin getirmiş olduğu bir çarpık kentleşme, altyapı ve üstyapı sorunları söz konusu. Bu durumun geleceğimize zarar verdiğini düşünüyoruz. Bu aynı zamanda Esenyurt'ta sosyal bir takım problemleri de beraberinde getirmiş. Şehrimiz, ayrıca devletin de ihmal ettiği bir ilçe haline gelmiş. Sağlıkla, eğitimle ilgili gerekli yatırımlar yapılmamış.” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerinde Yerel Yönetimler Reform Komisyonu üyesi seçildiğini ifade eden Başkan Özer, “Önümüzdeki en temel meselelerden biri de yerel yönetimler reformudur. Çünkü biz iktidara yürüyoruz. Bu değişimle beraber aynı zamanda iktidarı demokratikleştireceğiz ve yerel yönetimlerde reform yapacağız. Benim seçildiğim Yerel Yönetimler Reform Komisyonu aynı zamanda hem genel hem de yerel reformu içeriyor.” dedi.

İlçede barış ve kardeşliğin hakim olması için bir Esenyurtluluk kimliği oluşturacaklarını söyleyen Başkan Özer şunları ekledi:

“Yapılması gereken insanlarımıza bir aidiyet duygusu kazandırmak. Bir Esenyurtluluk kimliğini yaratacağız. Bunun da panzehri kültür, sanat ve spordur. Dolayısıyla buradaki mottomuz Esenyurt’u kültürün, sanatın ve sporun başkenti haline getirmek. Esenyurtlu bunu hak ediyor. Ayrıca ilçemizin medyadaki olumsuz imajını da olumluya çevireceğiz.”

Hibya Haber Ajansı

Başkan Özer: Mottomuz Esenyurt’u kültürün sanatın ve sporun başkenti haline getirmek
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı