Scania, 500 adet Super ile tarihinin en büyük teslimatını Sağlık Lojistik’e yaptı

Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye faaliyetlerini sürdüren dünyanın önde gelen ağır vasıta markası Scania, Türkiye pazarındaki en büyük teslimatını 500 adet ile Sağlık Lojistik’e yaptı.

112 kez okundu.
Scania, 500 adet Super ile tarihinin en büyük teslimatını Sağlık Lojistik’e yaptı Advert

Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye faaliyetlerini sürdüren dünyanın önde gelen ağır vasıta markası Scania, Türkiye pazarındaki en büyük teslimatını 500 adet ile Sağlık Lojistik’e yaptı. Sağlık Lojistik filosunu 480 adet 500R Super, 20 adet 500S Super ile güçlendirdi.

“Çevre Dostu Lojistik” sloganı ile yola çıkan Sağlık Lojistik’e, filosuna kattığı 500 adet Scania çekici ilk etap 250 adedi, Galataport Terminal Binası’nda düzenlenen tören ile teslim edildi.

Teslimat törenine Doğuş Otomotiv CEO’su Emir Ali Bilaloğlu, Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü Tolga Senyücel, Scania Türkiye Ülke Müdürü Per Stümer, Sağlık Lojistik İcra Kurulu Başkanı Ramis Sağlık, Scania Satış Müdürü Bayazıt Canbulat, Scania Türkiye Pazarlama Müdürü Ömer Madazlıoğlu, ve Scania Tuzla Satış ve SSH Müdürü Volkan Kahya katıldı.

“Bu teslimat lojistik sektörünün geldiği noktayı gösteriyor”

Teslimat töreninde bir konuşma yapan Doğuş Otomotiv CEO’su Emir Ali Bilaloğlu, “2023 yılı Türkiye için çok önemli bir yıldı. Bu yıl Doğuş Otomotiv için çok özel. Doğuş Otomotiv 30. Yılını kutluyor. Aynı zamanda Scania’da Türkiye’deki 30’uncu yılını kutluyor. Bugün Türkiye’de Scania’nın bu zamana kadar yapmış olduğu en büyük filo teslimatını gerçekleştiriyoruz. Bu büyük teslimat, Türkiye lojistik sektörünün gelmiş olduğu noktayı da gösteriyor. Yeni araçlarının, Sağlık Lojistik’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Lojistik sektörü, Türkiye’nin yükselen yıldızı”

Sağlık Lojistik İcra Kurulu Başkanı Ramis Sağlık, “Türkiye'de lojistik sektörü son yıllarda dikkate değer bir gelişim gösteriyor. 2024 yılı itibariyle Türkiye, küresel lojistik performans endeksinde önemli bir yükselişle 38. sırada yer alarak, 2028 yılında 25. sıraya yükselmeyi hedeflemekte. Sektör, ülkenin toplam hizmet ihracatının yüzde 40'ını oluşturan yaklaşık 40 milyar dolarlık bir ihracat hacmi ile dikkat çekmektedir. Biz Sağlık Lojistik olarak, intermodal ve multimodal lojistik çözümler sunuyoruz. Yarım asrı aşan ve nesillere aktarılan tecrübemizle yaşamın tedarik zinciriyiz.” diye konuştu.

Bu yıl yeşil lojistik sertifikası almaya hak kazandıklarını söyleyen Sağlık, açıklamasına şöyle devam etti:

“Müşteri ihtiyaç ve beklentilerini doğru analiz ederek, müşteri odaklı hizmetten şaşmadan en uygun çözümleri, zaman, maliyet ve kaliteyi kriter olarak gerçekleştiriyoruz Doğuş otomotiv sektöründeki saygın, yüksek teknolojili, geniş servis ağına sahip, karbon salınımı azaltmaya katkı sağlayan yeni motor tasarımı ve en önemlisi yüksek yakıt tasarrufu ile bizim için olmazsa olmazı taşıyan unsurlara sahip yeni Super araçları filomuza katmaktan mutluluk duyuyoruz. Doğuş Otomotiv ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği kapsamında 500 araçlık siparişimizin 250 araçlık kısmını bugün teslim alıyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu tören, Scania ile olan ilişkimizin daha da gelişmesine katkı sağlayacaktır”

‘Böyle bir kriz ortamında, faizler bu kadar yüksekken böyle bir yatırımın yapılması doğru mu?’ sorusunu ise Sağlık “En büyük özelliğimiz krizlerde geleceği görmektir. 2025 ile ilgili bizim umudumuz çok büyük. Özellikle Balkanlar’da ve Avrupa’da yaptığımız anlaşmalarla lojistikte 2025’in sonuna kadar kontratlar aldık. Bu kontratlar bizleri bu yatırımları yapmak için teşvik etti. Türkiye ve dünyanın zor bir ekonomik krizden geçti doğru. Biz 2025’in ikinci içeriğinde toparlamaya başlayacaktır ama dediğim gibi biz krizleri seviyoruz. Biz mutluyuz çünkü ülkemize güveniyoruz ve en kısa sürede bu durumun toparlanacağından şüphemiz yok. Sürdürülebilirlik açısından bu yatırımın kesinlikle yapılması gerekiyordu zaten. Çünkü firmanın bir şekilde her sene belli bir oranda büyümesi gerekir” diyerek yanıtladı. 

“Sağlık Lojistik’e çözüm ortağı olmak istiyoruz”

Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü Tolga Senyücel, “Sağlık Lojistik yaklaşık 50 yıllık bir firma, ben de 25 yıldır Scania mensubuyum. Kariyerimin başından beri Sağlık Lojistik ismini ezberlemiştim. Arada çalışma fırsatı yakaladık ancak bugün bizlerin göğsünü kabartan bir teslimat törenine şahitlik ediyoruz. Scania, düşük yakıt tüketimi, düşük bakım maliyeti ve yüksek ikinci el değeri ile öne çıkıyor. Sağlık Lojistik, Super modelimizi yaklaşık 3 ay deneyip yüzde 8’e varan verimliliğini gördükten sonra 500 adetlik yeni siparişlerinde bizi tercih ettiler. Biz bu 500 araç ile birlikte, servis bakım kontratlarıyla, kullanacakları süre boyunca kesintisiz bir hizmeti de sunuyor olacağız. Aynı zamanda Sağlık Lojistik iş süreçlerinde müşterilerine kesintisiz hizmet vermesi için destek de sağlıyor oluyoruz” şeklinde konuştu. 

“Sürdürülebilirlik birinci önceliğimiz”

Scania Türkiye Ülke Müdürü Per Stümer de konuşmasında bugünün İsveç’in Ulusal Günü olmasının bu törene ayrı bir anlam kattığına dikkati çekerek, “Uluslararası nakliye sisteminde Scania olarak hem sürdürülebilirlik hem de iş süreçlerinin devamlılığı, bizim birinci önceliklerimiz. Bu noktada verimlilik olarak yeni ürünümüz olan Super’in en uygun araç olduğuna ve Doğuş Otomotiv  işbirliğiyle burada size destek olacağımıza inanıyorum. Bu işbirliğinin devam edeceğine ve ilerleyen dönemlerde de benzer işbirliklerinin gerçekleşmesini dilerim.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Scania 500 adet Super ile tarihinin en büyük teslimatını Sağlık Lojistik’e yaptı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı