Başkan Tugay: Doğal cennetler niteliksiz turizm çabasıyla işgal edildi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Etki Yatırımı Forumu’nda kentin doğasına, güzelliğine zarar vermeyecek her türlü büyümenin ve gelişimin arkasında olduğunu söyledi.

1501 kez okundu.
Başkan Tugay: Doğal cennetler niteliksiz turizm çabasıyla işgal edildi Advert

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, TARKEM ve Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK) iş birliğiyle düzenlenen İzmir Etki Yatırımı Forumu’na katıldı.

Forumda Etki Yatırımları, Yer odaklı Etki Yatırımları, Yatırımcı Gözünden: Etki Yatırımı Hikayeleri, Etki Ölçümü ve Yönetimi ve Etki ve Etik konuları masaya yatırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Tugay, programda yaptığı konuşmada kentin öncelikli ihtiyaçlarına değinerek turizmle ilgili gündeme gelen konuya da yanıt verdi. Başkan Tugay, “Turizmle ilgili söylediğim birkaç cümle biraz yanlış anlaşıldı ve bununla ilgili bir şeyler söyleme ihtiyacı doğdu. Belediye kurum olarak hangi konularda sorumluluk sahibidir, ne yapar diye hatırlamakta fayda var.”  dedi. 

Turizmin kentin gelişimi için önemine değinen Başkan Tugay, “Şehirdeki turizmin gelişmesi elbette istediğimiz, değerli ve anlamlı bulduğumuz bir şey ama bunu yaparken şehrin ekonomik, sosyal, ekolojik dengesini bozmamalıyız. Dünyanın en güzel şehirlerinden birinde yaşıyoruz ve kendi sahip olduğumuz güzelliklerin değerlerin ne yazık ki çok azımız farkındayız.” diye konuştu. 

Doğa cenneti Türkiye’nin niteliksiz turizm çabası ile işgal edildiğini söyleyen Başkan Tugay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İzmir’e dünyanın pek çok yerinden insanlar gelsin. Kemeraltı’nı da Efes’i de Bergama’yı da görsün. Çünkü dünya ile paylaşmamız gereken bir zenginlik, doğrudur ama sizlerin de çok iyi bildiği gibi özellikle ülkemizin doğa cenneti olan pek çok yeri niteliksiz turizm çabası nedeniyle adeta işgal edilmiş konumdadır. Dünyanın bazı ülkelerinin ucuz turizm destinasyonu konumundayız.”

İzmir’i ve Türkiye’yi çok sevdiğini vurgulayan Tugay, “Üç otuz paraya insanlara pazarlansın istemiyorum. Bunları bilerek söylüyorum. Bunları bu topluma ben söylemek zorundayım. Gidiyoruz alakasız yerlerde dünya kadar paralarla tatil yapıyoruz ama kendi cennetlerimizde işgal edilmiş alanlarda turizm adı altında bizim kullanımımıza engel olan bir sistemin içerisinde yaşıyoruz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Başkan Tugay: Doğal cennetler niteliksiz turizm çabasıyla işgal edildi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı