DEVA Partili Esen: Bir ay önce girebildiğimiz cezaevlerine Bakan izni olmadan giremiyoruz

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen TBMM’de gerçekleşen basın toplantısında çocukların annelerinin ceza infazlarına ilişkin çağrıda bulundu.

130 kez okundu.
DEVA Partili Esen: Bir ay önce girebildiğimiz cezaevlerine Bakan izni olmadan giremiyoruz Advert

Esen, bir ay evvel sadece bilgilendirme yaparak cezaevlerine ziyarette bulunabildiğini ancak şu an Adalet Bakanı izni gibi sadece terör suçlularını kapsayan prosedürün önüne konduğunu ve adli kadın hükümlüler ile çocuklarını ziyaret edemediğini belirtti.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esen, cezaevinde anneleriyle birlikte kalan çocukları ziyarete 23 Nisan'da başladığını anımsattı. Ziyareti sırasında, “Bizi yeniden ziyaret eder misiniz?” diye soran kadınlara söz verdiğini, ancak şu an sadece terör mahkumları için geçerli olan prosedürün önlerine konularak ziyaretlerinin Bakan iznine tâbi olduğu yönünde bir engelle karşılaştıklarını söyledi.

Konu hakkında ilk ziyaretleri sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş ile görüştüğünü anlatan Esen, Bakan Göktaş’a ilgisi ve konuya verdiği değer nedeniyle teşekkür ederken randevu alamadığı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslendi:

“Randevumuz verilmedi ve artık cezaevlerine bir vekil olarak girişimizin önünde bambaşka prosedürler var, izninizi bekliyorum, izninizle kadınları ve çocukları görmek, onları duymak istiyorum! Ve yine Hükümlü ve Tutuklu Hakları İnceleme Alt Komisyonunda cezaevi ziyaretlerine katılmak istediğimi ilettim komisyon başkanına, çünkü kendi masraflarımızı yüklenerek komisyon üyesi olmadan bu hakka sahibiz, ancak bu kararın değiştiğini iletti komisyon başkanı. Yazılı tutanak istediğimde ise sağlanmadı, çünkü sözlü bir karar. Meclis Başkanımız Numan Kurtulmuş’a da bir dilekçeyle bu talebimi yeniden ileteceğimi belirtmek istiyorum, çünkü bakanlık izniyle göremediğim cezaevlerine en azından komisyonla katılmamın önü kesilmez umudundayım!”

Çocukların koşullarının alınan bağış ve sponsorluklarla güçlendiğini belirten Esen, destek alamayan cezaevlerinde ise bu durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Esen, bu noktada bir standartlaşma sorunu olduğunu, cezaevlerinde standartlaşmanın sağlanmasının çocukların geleceği için son derece önem taşıdığını vurguladı.

0-6 yaş aralığının çocuğun anne bakımına en muhtaç olduğu zaman olduğunu dile getiren Esen, şöyle konuştu:

"Çocuklar özellikle 0-3 yaşta anneye daha bağlı olmaktadır. 3 yaştan sonra hakim bu süreci yeniden değerlendirebilir. Çocuğun yüksek yararı dikkate alınarak 0-6 yaş grubu çocukların annelerinin ceza infazları ertelenmeli ve hamile anneler de bu kapsamda değerlendirilmeli. Keza çocuk masumdur ve cezaevi dışında akranları ile en az 6 yaşına kadar, annesiyle birlikte erişimi sağlanmalıdır. Ayrıca tutuklu ve hükümlü tüm anne, bebek, çocuklar bu haktan yararlandırılmalı" yorumunda bulundu.

Hibya Haber Ajansı

DEVA Partili Esen: Bir ay önce girebildiğimiz cezaevlerine Bakan izni olmadan giremiyoruz
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı