Öztrak: Hükümetin zulüm değirmeni, milleti öğütmeye devam ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 2024 yılı için açıklanan buğday alım fiyatlarına ilişkin değerlendirme yaptı.

167 kez okundu.
Öztrak: Hükümetin zulüm değirmeni, milleti öğütmeye devam ediyor Advert

CHP Tekirdağ Milletvekili Öztrak, son bir yılda gübre fiyatlarının yüzde 25 ila 49, zirai ilaç fiyatlarının yüzde 52, traktörün deposunu doldurmanın maliyetinin yüzde 109 arttığını duyurdu.

Ziraat Odaları’na göre işçilik ve arazi kira maliyetleriyle birlikte düşünüldüğünde; bir kilo buğday üretmenin ortalama maliyeti bir yılda yüzde 62 artışla 10,87 liraya ulaştığını belirten Öztrak, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı yıllık enflasyonun ise yüzde 75,45 olduğunu ifade etti.

Öztrak, devletin açıkladığı buğday fiyatındaki artışın ise destek primi hariç yüzde 12, destek primi dahil yüzde 19 olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Hükümetin zulüm değirmeni, milleti öğütmeye devam ediyor. Sarayın zulüm politikalarıyla son 21 yılda çiftçimiz, ürün fiyatı ile maliyet arasında sıkıştı, tarlasından koptu. Bunun sonucunda buğday ekilen alanlar 25 milyon dönüm, vatandaş başına düşen buğday üretimi 40 kilo azaldı. Hesap açıktır. Dün açıklanan 9,25 liralık taban fiyat, maliyetin bile altındadır. Bu fiyatla; çiftçi seneye tarlasına gidemez, borcunu ödeyeme. Buğdayda 15 liranın altında fiyat kabul edilemez."

Hibya Haber Ajansı

Öztrak: Hükümetin zulüm değirmeni milleti öğütmeye devam ediyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı