Chery UNICEF ile olan iş birliğinde yeni Bbir sayfa açıyor

Çin’in önde gelen otomotiv üreticisi Chery, yenilikçi modelleriyle yakaladığı satış performansını sosyal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalar ve iş birlikleriyle desteklemeye devam ediyor.

120 kez okundu.
Chery UNICEF ile olan iş birliğinde yeni Bbir sayfa açıyor Advert

Bu kapsamda Chery, Haziran ayında UNICEF eğitim programlarının çocukların yaşamları üzerinde bıraktığı olumlu etkiyi görmek üzere Türkiye’yi ziyaret edecek. Chery ve UNICEF, 2023 yılında dünya genelindeki eğitim programlarını desteklemek üzere iki yıl süreli ve 6 milyon dolarlık yeni bir ortaklık açıklamıştı. Chery’nin UNICEF ile iş birliği, Çin’deki ve dünyanın dört bir yanındaki hassas ve zor durumda olan çocuklara kaliteli eğitim sağlamaya yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu iş birliği, her iki kurumun çocuklar ve toplumlara daha iyi hizmet vermelerini destekleyerek ülkelerin eğitim sistemlerini güçlendirmeye destek olacak.  

Çin’in üst üste 21 yıldır binek otomobil ihracatının lider markası Chery, üst düzey teknolojiye sahip üretim gücü ve yüksek kalitesiyle büyümeye devam ediyor. Satış performansını her geçen gün artıran Chery, bir yandan da yeni projeler ve iş birlikleriyle sosyal sorumluluk alanında önemli çalışmalara imza atıyor.

250 milyon çocuk okul eğitiminden uzak!

Eğitimdeki küresel eşitsizlik 2024 yılında da insanlık için önemli bir zorluk olmaya devam ediyor. İstatistiklere göre, dünya genelinde yaklaşık 250 milyon çocuk ve ergen okula gidemiyor ve okul çağındaki çocukların üçte ikisi evde internet erişiminden yoksun. Haliyle bu da dijital uçurumu daha da derinleştiriyor. Zor durumda olan çocuklar, özellikle kız çocukları, göçmen çocuklar, engelli çocuklar ve yoksul çocuklar, eğitime erişme noktasında daha da büyük zorluklarla karşı karşıya. Chery, bu zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olmak için 2023 yılında UNICEF ile iki yıllık küresel bir ortaklık başlattı. Chery, söz konusu ortaklık kapsamında Çin, Meksika, Güney Afrika ve Türkiye'deki eğitim programları da dahil olmak üzere UNICEF'in Küresel Eğitim programlarını desteklemek için 6 milyon dolar sağlayacak. İş birliği, UNICEF’in hassas ve zor durumda olan çocuklara kaliteli eğitim sağlamak üzere çalışmalar yürüten küresel eğitim programlarını destekleyerek eğitim krizini çözmeyi amaçlıyor. Chery’nin UNICEF ile olan ortaklığı, küresel eğitimdeki temel sorunları ele almaya odaklanıyor. Okula gitmeyen, dijital öğrenme kanallarına erişimi sınırlı olan ve zor durumda olan çok sayıda çocuk için eğitim eksikliği bunlardan bazıları. Chery, UNICEF'in kaliteli öğrenim ve beceri eğitimi sağlamayı amaçlayan küresel eğitim projelerini destekliyor ve her çocuğun potansiyelini görme ve ortaya çıkarma fırsatına sahip olmasını sağlamak için Çin, Meksika, Güney Afrika ve Türkiye'de hedeflenen desteği sağlayarak kaliteli eğitim yoluyla daha adil bir gelecek oluşturuyor.

 

Chery diğer markalara ilham olacak!

2024 Chery Uluslararası İş Konferansı’nda değerlendirmeler yapan UNICEF Çin Temsilcisi Yardımcısı Amanda Bissex, “Zor durumda olan çocukların eğitimine yatırım yapmak, çocuklar, toplumlar ve ülkeler için parlak bir gelecek sağlamanın en uygun maliyetli yolu. Chery’nin çocukların eğitimine yaptığı hatırı sayılır yatırım, diğer şirketler için de bir kıstas oluşturuyor” dedi. Chery, UNICEF’in küresel eğitim projelerini destekleyerek çocukların kaliteli eğitim kaynaklarına erişimini artırmaya, eğitimde eşitliği teşvik etmeye ve eğitim kalitesini artırmaya kararlı. Eğitim Tematik Fonu, Çin’de önemli alanlarda bir dizi eğitim müdahalesi geliştirmek ve uygulamak, ulusal ve eyalet eğitim sistemlerini güçlendirmek ve Çinli çocuklara kaliteli ve kapsayıcı eğitim ortamları sağlamak için kullanılıyor. Ortaklık Meksika’da tüm çocukların, özellikle de hassas grupların kaliteli eğitim fırsatlarına daha adil ve kapsayıcı bir şekilde erişmelerine ve böylece gelişimlerini kapsamlı bir şekilde desteklemeye, öğrenme çıktılarını iyileştirmeye ve yaşam becerilerini geliştirmeye yardımcı olmaya odaklanıyor. Güney Afrika’da Chery’nin hayati desteği, UNICEF’in ulusal müfredatı geliştirme ve iyileştirme, okul güvenliği kapsamını güncelleme ve uygulama ve engelli çocuklar için aktif öğrenme fırsatları sağlama çalışmalarını daha da kolaylaştırıyor. Ayrıca UNICEF, Türkiye’deki depremde ciddi şekilde etkilenen ve hasar gören eğitim tesisleri, mülteci çocukların eğitimi gibi zorlukları ele alarak, eğitimdeki aksaklıkları azaltmak için güvenli eğitim ortamları sağlıyor.

Karşılıklı anlayış geliştirme fırsatı sağlayacak!

Chery, Haziran ayında UNICEF'in programlarını yerinde bizzat görmek üzere Türkiye’yi ziyaret edecek. Bu, Chery’nin Türkiye’deki ilk toplumsal yardım faaliyeti değil. 2023 yılındaki deprem felaketinden sonra Chery, şirketin sosyal sorumluluğunu ve derin insani endişesini göstererek acil yardım malzemeleri ulaştırmak için hızla harekete geçmiş ve bölgeye önemli bir destek sağlamıştı. UNICEF programlarına yapılan ziyaret, Chery çalışanlarına; çocuklar, eğitimciler ve UNICEF personeli ile bir araya gelme, karşılıklı anlayış geliştirme ve programların çocukların yaşamları üzerindeki olumlu etkisine tanıklık etme fırsatı sağlayacak. Chery'nin bu eylemleri, sadece kurumsal sosyal sorumluluğun sürekli uygulamasını yansıtmakla kalmıyor, aynı zamanda küresel eğitime katkı sağlamaya olan katılımını ve uzun vadeli bağlılığını da gözler önüne seriyor. Chery ve UNICEF arasındaki iş birliği, gelecekte dünya genelinde kaliteli eğitime erişimin artmasına katkıda bulunarak ilerideki yolu aydınlatmaya devam edecek. Chery, daha iyi bir gelecek inşa etmek üzere UNICEF'in yanında yer alıyor.

Hibya Haber Ajansı

Chery UNICEF ile olan birliğinde yeni Bbir sayfa açıyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı