Fatih Erbakan, Şanlıurfa'da "Filistin İçin Kıyama Davet" Mitingine Katıldı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Şanlıurfa’da düzenlenen "Filistin İçin Kıyama Davet" mitingine katılarak önemli mesajlar verdi.

3617 kez okundu.
Fatih Erbakan, Şanlıurfa'da Advert

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Şanlıurfa’da düzenlenen "Filistin İçin Kıyama Davet" mitingine katılarak önemli mesajlar verdi.Şanlıurfa müzesi önünde düzenlenen Miting, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti ve Filistin halkının maruz kaldığı zulme dikkat çekti.

Erbakan, mitingde yaptığı konuşmada, Filistin davasının sadece Filistinlilerin değil, tüm İslam dünyasının meselesi olduğunu vurguladı. İsrail'in uyguladığı zulüm ve işgale karşı sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin bu konuda daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini ifade etti. Erbakan, "Filistin toprakları, İslam dünyasının onurudur. Bu topraklarda yaşanan haksızlıklara karşı durmak, insanlık borcumuzdur" dedi.

Mitingde, Filistin halkına destek olmak amacıyla çeşitli sivil toplum kuruluşları ve aktivistler de hazır bulundu. Konuşmacılar, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki saldırılarını kınayarak, uluslararası toplumun bu konuda daha duyarlı ve adil davranması çağrısında bulundu.

Fatih Erbakan, konuşmasında ayrıca Yeniden Refah Partisi’nin Filistin davasına olan desteğini yineleyerek, bu meselenin her zaman partinin öncelikli gündem maddeleri arasında yer alacağını belirtti. Erbakan, "Mazlumların yanında olmak ve adaletsizliklere karşı durmak, bizim için siyasi bir tercih değil, insani bir zorunluluktur" ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan, Filistinlilerin sonuna kadar yanlarında olduklarını belirterek, şöyle dedi:

''Burada diyoruz ki yiğit düştüğü yerden ayağa kalkar. Türkiye 'bana ne Amerika'dan? Bana ne Amerika'dan' diye haykıran Erbakan Hocamızın zihniyetinde bir yönetimle eğer Amerika, İsrail'i bu kadar seviyorsa alsın o İsrail'i Alaska'ya taşısın diyen Erbakan Hoca'mızın zihniyetindeki bir yönetimle yeniden ayağa kalkacak, İslam birliğini kuracak ve böylece Filistin'de Gazze'de, Kudüs'te bütün mazlumlar da ebediyen kurtuluşa ereceklerdir inşallah. Bu meydanda Yeniden Refah Partisi olarak aziz milletimizin kıymetli evlatlarıyla birlikte her zaman olduğu gibi bugün de Filistinli Mazlum ve masum kardeşlerimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu bütün dünyaya haykırıyoruz. Bu meydanda aziz milletimizin kıymetli evlatlarıyla birlikte işgalci İsrail güçlerinin, Gazze'de ve Refah'ta gerçekleştirdiği vahşeti, katliamı telin ettiğimizi, lanetlediğimizi bir kez daha bütün dünyaya haykırıyoruz. Bu meydanda İslam ülkeleri yöneticilerinin bu saymış olduğumuz somut adımları atmasını, bu caydırıcı önlemleri almasını bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Ve yine başta yetki olmak üzere tüm İslam alemini ve tüm insanlığı Filistin için, mazlumlar için kıyama davet ediyoruz. Özgür Gazze'de, Özgür Kudüs'te buluşmak üzere Allah'a emanet olunuz.” 

RHA AJANS 

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı