Atık kumaşlara kadın eli değdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi’nin İleri Geri Dönüşüm Atölyesi’ne katılan kadınlar, evlerindeki atık kumaşları dönüştürerek yeni ürünler ortaya çıkarıyor. Kurs günlerini iple çektiklerini belirten kadınlar, hem çevreye hem de ekonomiye katkı sağlıyor.

549 kez okundu.
Atık kumaşlara kadın eli değdi Advert

İzmirli kadınlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi’nin İleri Geri Dönüşüm Atölyesi ile evlerindeki atık kumaşlara yeniden hayat veriyor. Eskiyen kumaşları çanta, süs eşyası, yatak örtüsü gibi ürünlere çeviren kadınlar, bu sayede çevreye ve bütçelerine katkıda bulunuyor. 

Atölyede gönüllü olarak eğitim veren Hülya Özlük, “Amacımız, eski kumaşlardan yeni ürünler üretmek. Evdeki eski ve atılacak kıyafetlerden değişik ürünler üretmek için çalışıyoruz. Ben de Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi’nde çeşitli kurslara katıldım ve bildiğim şeyleri kadınlara öğretmek istedim. Bize fırsat verdiler ve ekim ayından bu yana burada çalışıyoruz. Kadınlar da çok mutlu, ben de çok mutluyum. Evdeki eski kumaşlardan çanta, nihale, tutacak, yatak örtüsü yapıyoruz. Bildiklerimi buradaki arkadaşlara aktarıyorum. Paylaştıkça mutlu oluyorum” dedi.

İleri Geri Dönüşüm Atölyesi, Örnekköy’deki İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Yerleşkesi’nde cuma günleri düzenleniyor. Yeni dönem kayıtları için 232. 293 33 72 numaralı telefon aranabilir. 

Hibya Haber Ajansı

Atık kumaşlara kadın eli değdi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı