Hollanda'da sandık çıkış anketleri ilerici ittifakın aşırı sağınönünde olduğunu gösteriyor

Brüksel, 8 Haziran (Hibya) – Hollanda'da sandık çıkış anketleri Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ilerici ittifakın aşırı sağın hemen önünde olduğunu gösteriyor.

116 kez okundu.
Hollanda'da sandık çıkış anketleri ilerici ittifakın aşırı sağınönünde olduğunu gösteriyor Advert

Hollanda'daki Sol ve Yeşil partiler, Avrupa seçimlerinin ilk gününde çıkış anketlerinin milliyetçi rakiplerinin az farkla önünde ilerici bir ittifak göstermesinin ardından aşırı sağın mağlup edilebileceğini düşünüyor.

Hollandalı seçmenler, 27 AB üye ülkesindeki vatandaşların dünyanın doğrudan seçilen tek ulusötesi parlamentosuna 720 temsilci seçtiği dört günlük demokratik tatbikatta sandık başına ilk gidenler oldu.

Anketler, aşırı sağ ve aşırı sağ partilerin şimdiye kadarki en iyi sonuçlara doğru ilerlediklerini gösteriyor, ancak temsilcilerinin en az iki grup ve bağlantısız Avrupa Parlamentosu üyeleri arasında dağılmış olması, onların güç ve nüfuzunu köreltiyor.

Hollandalı ulusal yayın kuruluşu NOS'un perşembe günü yaptığı çıkış anketi, Yeşil-Sol ittifakının sekiz sandalye kazanma yolunda ilerlediğini, Geert Wilders'in aşırı sağ Özgürlük Partisi'nin (PVV) yedi sandalyeyle hemen önünde olduğunu gösterdi. Hata payı bir koltuktu ve bu da potansiyel bir beraberliğe işaret ediyordu.

Avrupa Parlamentoso seçimlerinde İrlanda ve Çek Cumhuriyeti'ndeki seçmenler Cuma günü oy kullandı. Letonya, Malta, Slovakya ve İtalya'da sandıklar ise bugün açılıyor. İtalya'da oylama Pazar günü de devam edecek.
En büyük üye ülkeler olan Fransa, Almanya, İspanya ve Polonya da dahil olmak üzere AB vatandaşlarının çoğunluğu Pazar günü oy kullanacak ve Pazartesi günü erken saatlerde sonuçlara ilişkin oldukça kesin bir tahmin yapılması bekleniyor.

Hibya Haber Ajansı

Hollanda'da sandık çıkış anketleri ilerici ittifakın aşırı sağınönünde olduğunu gösteriyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı