Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanlarından Hububat Fiyatlarına Tepki: "Çiftçiye Darbe"

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan hububat fiyatlarına tepki göstermek amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

1475 kez okundu.
Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanlarından Hububat Fiyatlarına Tepki: Advert

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan hububat fiyatlarına tepki göstermek amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Şanlıurfa Ziraat Odası'nda yapılan basın açıklamasında, hububat üreticilerinin beklentilerinin karşılanmadığı ve fiyatların yetersiz olduğu vurgulandı.

Başkanlardan Ortak Tepki

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanları, TMO'nun açıkladığı hububat fiyatlarının çiftçileri zor durumda bırakacağını belirterek ortak bir basın açıklaması yaptı. Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, açıklanan rakamların beklentilerin çok altında olduğunu ve çiftçilerin bu durum karşısında büyük bir endişe yaşadığını ifade etti.

İpar: "Açıklanan Rakamı Komik Bulduk"

Başkan İpar, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Hububat fiyatları açıklandı. Açıklamasıyla çiftçilerimizi maalesef ki bir telaş aldı çünkü açıklanan fiyatlar çok düşük seviyede kaldı. Beklentimizin çok çok altında kaldı. Bundan dolayı çiftçilerimizden aşırı derecede hem tepki aldık hem telefon aldık. Açıklanan hububat fiyatları ekmeklik buğdayda 9,25 TL, makarnalık buğdayda 10 TL, arpada ise 7 TL olarak açıklandı. Geçtiğimiz yıllara göre kıyasladığımız zaman makarnalık buğdayda ve ekmeklik buğdayda %11 civarında bir fark gelmiş, arpada ise %3. Bu enflasyonu düşündüğümüz zaman, özellikle TÜİK verilerine göre enflasyonu düşürdüğünü düşündüğümüz zaman, bu gerçekten de komik bir rakam."

Başkan İpar: "Çiftçiye Darbe"

Fiyatların düşük olduğunu vurgulayan İpar, konuşmasına şöyle devam etti: "İthalat kapatılmış, bunu memnuniyetle karşılıyoruz fakat bu ithalat kapatılmış olması piyasanın anında yükseleceğini göstermiyor. Maalesef ki çok ciddi miktarda stokumuz var. Bu stokumuzu bitirmeden iç piyasanın yükselmesini bekleyemeyiz. Fiyatlar çok düşük, çiftçilerimiz çok mağdur. Bu şekilde üretime devam edemeyeceklerdir. Çiftçiyi tarlaya küstürüyoruz. Çiftçinin alın teri, emeği bu değil ve biz çiftçinin emeğine karşı bir saygı bekliyoruz."

Katılım Sağlayan Ziraat Odası Başkanları

Basın açıklamasına, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, Siverek Ziraat Odası Meclis Başkanı Adnan Polat, Ceylanpınar Ziraat Odası Başkanı Sinan Keskin, Akçakale Ziraat Odası Başkanı Mehmet Dağ, Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, Harran Ziraat Odası Başkanı Ahmet Gündoğan, Bozova Ziraat Odası Başkanı Müslüm Okan, Birecik Ziraat Odası Başkanı Abdulcelil Arıcı, Suruç Ziraat Odası Başkanı Ayhan Kılıç ve Halfeti Ziraat Odası Başkanı İbrahim Halil Topaç katıldı.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanları, açıklanan hububat fiyatlarının çiftçilerin geçimini zorlaştıracağını ve bu şartlar altında üretime devam etmenin mümkün olmadığını belirterek, yetkililere çağrıda bulundular.

RHA Ajans 

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi