Bakan Bolat: Uyguladığımız ekonomi politikasının somut çıktılarını almaya devam ediyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2024 yılında Orta Vadeli Program hedefi olan 267 milyar dolar mal ihracatı ve 110 milyar dolar hizmetler ihracatını başarmak için çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

76 kez okundu.
Bakan Bolat: Uyguladığımız ekonomi politikasının somut çıktılarını almaya devam ediyoruz Advert

Ticaret Bakanı Bolat, uygulanan ekonomi politikasının somut çıktılarının alınmaya devam ettiğini belirtti.

Dış ticaret dengesindeki belirgin iyileşme ve döviz rezervlerindeki yükseliş ile makroekonomik istikrarın güçlenerek devam ettiğini açıklayan Bakan Bolat, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yeni bir düzenlemeye giderek normalleşme ve sadeleşme adımlarının bir parçası olarak ihracat bedelleri ve döviz kazandırıcı hizmet gelirlerinin TCMB’ye döviz satış yükümlülüğü oranını yüzde 40’dan yüzde 30’a düşürmüştür." dedi.

Daha önce reeskont kredilerinin günlük limitlerinin artırılması, sadeleşme süreci kapsamında reeskont kredilerine erişim şartlarının kolaylaştırılması ve reeskont kredilerinde KOBİ payının artırılmasına yönelik alınan tedbirler gibi bu kararın da ihracatçıları destekleyeceğine dikkat çeken Bakan Bolat, şöyle devam etti:

"Merkez Bankamıza ihracatçılarımıza olan destekleri için teşekkür ediyor, alınan bu kararın ihracat ailemize hayırlı olmasını diliyorum. 2024 yılında Orta Vadeli Program hedefi olan 267 milyar dolar mal ihracatı ve 110 milyar dolar hizmetler ihracatını başarmak için ihracatçılarımızla birlikte çok çalışmaya devam edeceğiz. Ticaret Bakanlığı olarak rekabetçilik ve pazar çeşitlendirmesi odaklı uygulamış olduğumuz politika ve stratejilerle ihracatımızı artırmaya dönük çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz."

Hibya Haber Ajansı

Bakan Bolat: Uyguladığımız ekonomi politikasının somut çıktılarını almaya devam ediyoruz
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı