Yılmaz: 2024 yılında cari açığın yüzde 2,5’un altına inmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı çerçevesinde, katma değeri yüksek üretim ve ihracat odaklı politikaları hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

132 kez okundu.
Yılmaz: 2024 yılında cari açığın yüzde 2,5’un altına inmesini bekliyoruz Advert

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 31. Olağan Genel Kurulu’nu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde ödül alan ihracatçı firmaları tebrik etti.

Yurtdışı talebin zayıf seyrettiği bir döneme rağmen, mal ve hizmet ihracatçılarının yüksek performansıyla 2024 yılında cari açığın yüzde 2,5’un altına inmesini beklediklerini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planımız çerçevesinde, katma değeri yüksek üretim ve ihracat odaklı politikalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz. Programımızın ilk yılı bütçe ve dış denge bakımından başarılı bir şekilde tamamlandı. “Geçiş süreci” ile oluşturduğumuz sağlam zeminde dezenflasyon dönemine giriyoruz. Para ve maliye politikaları ile yapısal reform gündemimizi bütüncül bir çerçevede planladık ve etkin bir koordinasyon içinde kararlılıkla uyguluyoruz. Üretim ve ihracat odaklı dengeli büyüme ile dezenflasyon sürecine destek olmayı sürdüreceğiz."

Hibya Haber Ajansı

Yılmaz: 2024 yılında cari açığın yüzde 2 5’un altına inmesini bekliyoruz
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı