Şanlıurfaspor: Urfalı Çerçiler’in Yanlış Hesapları Gibi

Şanlıurfaspor’un belirsizliği, yaz sonuna doğru Bursa ve Trakya’ya götürülüp satılamayan güneş gözlükleri ve su termosları gibi yanlış hesaplamaların sonucu gibi görünüyor.

1713 kez okundu.
Şanlıurfaspor: Urfalı Çerçiler’in Yanlış Hesapları Gibi Advert

Şanlıurfaspor’un olağan genel kurulu bugün gerçekleştirildi ancak alışıldığı üzere çoğunluk sağlanamaması nedeniyle toplantı ertelendi. Kulüpteki bu belirsizlik, Şanlıurfa’nın seyyar satıcılarının yaz aylarının bitimine doğru Urfa’dan Bursa ve Trakya’ya taşıdıkları güneş gözlüğü ve su termoslarının yanlış hesaplanması gibi endişe verici bir tabloyu akla getiriyor.

- Kulübün Yönetim Krizi

Bir yanda yönetim boşluğu, diğer yanda borç ödemeleri ve sezon planlaması... Geçen sezon kamp döneminin sonunda yapılan aceleci transferler ve boşa harcanan paralar, kulübün finansal yapısının ne denli kırılgan olduğunu gözler önüne serdi. Lig’de kamp dönemi 1 Temmuz’da başlıyor, ancak futbolcuların ödemeleri ve maç başı primleri hâlâ ödenmiş değil. Yeni bir takım oluşturmak için milyonlarca lira gerektiği düşünüldüğünde, bu durum Şanlıurfaspor için büyük bir risk teşkil ediyor.

- Maddi Yapı ve Transfer Problemleri

Bu yıl 4 takımın ligden düşeceği göz önüne alındığında, güçlü bir takım oluşturmak elzem. Ancak, kulübe gelecek bir futbolcunun öncelikle kulübün maddi yapısına bakacağı aşikar. Eğer yönetim, biten sezonun alacaklarını ödemezse, bu durum Şanlıurfaspor için büyük bir darbe olur. Çünkü iyi futbolcu ödeme garantisi ile gelir. Bu anlamda, finansal anlamda güçlü bir yönetime ihtiyaç var. Ancak mevcut başkan Haçim İzol’dan başka bir yönetimin çıkacağı düşünülmüyor. Başkan adayı olmak isteyenler, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın desteğini arzuluyor, ancak belediyenin ağır borç yükü nedeniyle bu destek de şüpheli görünüyor.

- Geleceğe Dair Planlar ve Öneriler

İleriye dönük belirsizlik sürerken, yeni yönetimin ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durabilecek bir yapıyı şimdiden oluşturma planları yapması gerekiyor. Projeler üretmeli; kombine satışları, sponsorlar, kulübün anonim şirket olması, üye artırımından gelecek maddi destek ve protokol bölümündeki kombine biletleri yüksek bir gelirle dönüştürme hesapları yapılmalıdır.

- Zaman Şanlıurfaspor’un Aleyhine İşliyor

Zaman hızla geçiyor ve her geçen gün Şanlıurfaspor’un aleyhine işliyor. Bir an evvel gerekli adımlar atılmalı. Aksi takdirde, düşük profilli futbolcular ile ligde kalma düşüncesi olan varsa, hiç zaman kaybetmeden takımı bırakmalıdır. Şanlıurfaspor’un geleceği, yönetimin atacağı adımlara bağlı. Bu belirsizlik ortamında, kulübün kendini toparlayabilmesi ve güçlü bir yapıya kavuşabilmesi için acil ve kararlı adımlar atılmalı. Bu sezonun kritik bir sezon olduğu unutulmamalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır.

Şanlıurfaspor, tıpkı seyyar satıcıların yaz sonunda Bursa ve Trakya’da yanlış hesaplamaları sonucu satamadıkları güneş gözlükleri ve su termosları gibi, belirsizliğin getirdiği olumsuz sonuçlarla yüzleşmemek için acilen harekete geçmelidir. Unutulmamalıdır ki, Şanlıurfaspor’un geleceği, yönetimin vizyonu ve alacağı doğru kararlarla şekillenecektir. Bu belirsizliği aşmak ve başarıya ulaşmak için her türlü çabanın gösterilmesi gerekiyor.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı