Yeni nesil teknolojiler Türk Telekom altyapısıyla hayat buluyor

Türkiye’nin dijital dönüşümünün lideri Türk Telekom, teknoloji birikimi ile yerli ekosistemi destekleyen ‎çalışmalarını sürdürüyor. 5G’ye geçiş sürecinde yerli unsurları geliştirmeyi odak noktasına alan Türk Telekom, ‎imalat sektörünü, Endüstri 5.0 ve 5G teknolojileriyle tanıştırmayı hedefleyen WIN EURASIA Fuarı’na teknoloji ‎çözüm ortağı olarak destek verdi.

115 kez okundu.
Yeni nesil teknolojiler Türk Telekom altyapısıyla hayat buluyor Advert

Türkiye’nin dijital dönüşümünün lideri Türk Telekom, teknoloji birikimi ile yerli ekosistemi destekleyen çalışmalarını sürdürüyor. 5G’ye geçiş sürecinde yerli unsurları geliştirmeyi odak noktasına alan Türk Telekom, imalat sektörünü, Endüstri 5.0 ve 5G teknolojileriyle tanıştırmayı hedefleyen WIN EURASIA Fuarı’na teknoloji çözüm ortağı olarak destek verdi. İstanbul Fuar Merkezi’nde 5-8 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen WIN EURASIA’nın internet ve 5G altyapısını sağlayan Türk Telekom, fuar kapsamında kurulan demo fabrikada, 42 teknoloji geliştirici markanın uyguladığı 30 farklı 5G kullanım senaryosunun hayata geçirilmesinde öncü rol oynadı.

Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, “Türkiye’nin 5G’ye en hazır operatörü olarak bugüne kadar “Endüstriyel Şebekeler ve 5G Dikey Sektör Uygulamaları” konularında sanayiden tarıma, eğitimden sağlığa kadar farklı sektörlerde birçok önemli çalışmayı tamamladık. 5G’ye geçiş sürecinde teknoloji birikimimizle yerli ekosistemin gelişmesi için öncü adımlar atmayı sürdürüyoruz. 5G altyapımızı kullanarak endüstriyel otomasyon teknolojileri deneyim senaryolarının sergilendiği fuarda, bu teknolojinin pratikteki etkilerini tüm ziyaretçilerle buluşturmanın heyecanını yaşadık. Türk Telekom olarak, ülkemizin teknolojisini ve potansiyelini en yüksek seviyeye taşımak adına üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirme konusunda kararlıyız” diye konuştu.

Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik eden Türk Telekom, dijital geleceğin inşası için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Herkes için yüksek hızda erişim mottosuyla 81 ilin her köşesini fiber ağlarla ören Türk Telekom, teknoloji birikimiyle yerli ekosistemi destekleyerek Türkiye’yi yarının teknolojilerine hazırlıyor. 441 bin km fiber altyapısı ve yüzde 52’si fiberle bağlı LTE baz istasyonları ile Türkiye’nin 5G’ye en hazır operatörü olan Türk Telekom, sağlıktan finansa, eğitimden sanayiye birçok alanda öncü 5G çalışmalarına imza attı. 5G’ye geçiş sürecinde yerli unsurları geliştirmeyi odak noktasına alan Türk Telekom, imalat sektörünü, Endüstri 5.0 ve 5G teknolojileriyle tanıştırma konusunda öncü ve Türkiye’nin otomasyonda gelecek vizyonunu şekillendiren WIN EURASIA fuarına teknoloji çözüm ortağı olarak destek verdi. İstanbul Fuar Merkezi’nde 5-8 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen fuar, yapay genel zeka ile 5G teknolojisindeki gelişmeleri endüstri ile bir araya getirdi. Teknoloji birikimi ile endüstriyel otomasyon ve 5G alanında birçok farklı sektörde öncü çalışmalara imza atan Türk Telekom, WIN EURASIA’nın internet ve 5G altyapısını sağladı. Fuarda yer alan 5G Arena’nın içindeki demo fabrika ise Türk Telekom ile Nokia’nın teknoloji çözüm ortaklığı ile inşa edildi. 42 teknoloji geliştirici markayı bir araya getiren demo fabrikada; 30 farklı 5G kullanım senaryosu, Türk Telekom teknolojisiyle eş zamanlı bir şekilde hayata geçirildi.

Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, “Türkiye’yi yeni nesil teknolojilerle buluşturmak için ara vermeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 441 bin km fiber altyapımız ve yüzde 52’si fiberle bağlı LTE baz istasyonumuzla Türkiye’nin 5G’ye en hazır operatörüyüz. Endüstriyel Şebekeler ve 5G Dikey Sektör Uygulamaları” konularında sanayiden tarıma, eğitimden sağlığa kadar farklı sektörlerde birçok önemli çalışmayı tamamladık. Ülkemizi her alanda üst sıralara taşıma motivasyonu ve yerli ekosistemin oluşması yönündeki gayretimiz ile 5G alanında altyapı yatırımlarımıza devam ediyoruz. 5G’ye olabildiğince yerli unsurlarla geçmeyi ve geliştirdiğimiz yenilikçi çözümleri dünyaya ihraç etmeyi hedefliyoruz. Türk Telekom olarak, ülkemizin teknolojisini ve potansiyelini en yüksek seviyeye getirmek adına üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirme konusunda kararlıyız. Fuarda sergilenen endüstriyel otomasyon teknolojileri deneyim senaryolarıyla, bu teknolojinin pratikteki etkilerini tüm ziyaretçilerle buluşturmanın heyecanını yaşadık.” dedi.

WIN EURASIA’da deneyim alanlarının ev sahipliğini üstlenen ve alanda sergilenen deneyim senaryolarının 5G altyapısını sağlayan Türk Telekom’un yöneticileri farklı dikey sektörlerde yapılan 5G demolarının detaylarını katılımcılarla paylaştı. Türk Telekom Network ve Kalite Güvence Direktörü Emel Uzun Subaş, 5 Haziran’da gerçekleştirilen 5G, Metaverse ve Yapay Genel Zekanın Otomasyon ve Üretim Süreçlerine Etkisi panelinde; Türk Telekom İş Zekası ve Veri Yönetişim Direktörü Murat Kılıç, 6 Haziran’daki Yapay Genel Zeka ve Otomasyon: Geleceğin Üretim Paradigması panelinde; Türk Telekom Mobil Erişim Direktörü Ahmet Serdar Muslu 6 Haziran’daki 5G ve Ekosistem panelinde; Türk Telekom Ürün ve Servis Yönetimi Direktörü Fatih Türkoğlu ise 7 Haziran’daki Makineler Günümüzün Yeni İnternet Kullanıcıları panelinde konuşmacı olarak deneyimlerini anlattı. 

Hibya Haber Ajansı

Yeni nesil teknolojiler Türk Telekom altyapısıyla hayat buluyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı