Volvo 72 bin yeni EX30 elektrikli otomobili geri çağırdı

Stockholm, 9 Haziran (Hibya) - Volvo, yeni elektrikli otomobili Volvo EX30'un 72 bin adetini İsveç'te ve tüm dünyada geri çağırmak zorunda kaldı. Aracın orta ekranında, aracın hızının gösterilmemesi geri çağırmaya neden olarak gösterildi.

107 kez okundu.
Volvo 72 bin yeni EX30 elektrikli otomobili geri çağırdı Advert

Volvo Cars Halkla İlişkiler Müdürü Magnus Holst Carup'a yaptığı açıklamada, geri çağırmanın küresel olduğunu ve İsveç'te de 5 bin'den fazla aracı etkilediğini söyledi.

Ocak ayında Volvo, sadece Çin'de üretilen ilk Volvo olan yeni elektrikli otomobili EX30'un teslimatlarına başladı. Otomobil satışlara güçlü bir başlangıç yaptı ve şimdiden 35 bin'den fazla araç satıldı. Ancak şimdi Volvo şimdiye kadar üretilen 72 bin otomobilin tamamını geri çağırmak zorunda kaldı. Bu araçların dünyanın dört bir yanındaki müşterilere teslim edilmiş ya da yolda olan araçlar olduğu belirtildi.

Volvo EX30'da sürücünün önünde geleneksel bir hız göstergesi bulunmuyor, bunun yerine hız sürücünün sağındaki bir ekranda gösteriliyor. Şimdi Volvo, otomobil çalıştırıldığında ekranın bir test moduna geçebileceğini keşfetti. Bu da araç hareket halindeyken hızın ve diğer önemli bilgilerin sürücüye gösterilemeyeceği anlamına geliyor.

Yapılan açıklamaya göre araçların yazılımlarının güncellenmesi gerekiyor, Volvo da bunu online olarak yapmaya çalışıyor. Daha da önemlisi, bu önlem, müşteri istemediği sürece araçların bir atölyeye götürülmesini gerektirmiyor, problem ancak havadan (OTA) yazılım güncellemesi yoluyla çözülecek. Güncellemenin dağıtımı devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı

Volvo 72 bin yeni EX30 elektrikli otomobili geri çağırdı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı