Biatçı Kent Konseyi mi? Projesi Olan Kent Konseyi mi?

Bugün yapılacak olan kent konseyi seçimi, kentimizin geleceği açısından kritik bir öneme sahip.

1663 kez okundu.
Biatçı Kent Konseyi mi? Projesi Olan Kent Konseyi mi? Advert

Kent konseylerinin temel görevleri; kent yönetiminde saydamlık, katılım, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkelerinin uygulanmasına katkıda bulunmak ve konseyde oluşturulan görüşlerin değerlendirilmek üzere ilgili belediyeye iletilmesini sağlamaktır. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 76. maddesinde belirtilen bu hedefler doğrultusunda, kent konseyleri halkın yönetime katılımını ve denetimini sağlayacak mekanizmaları geliştirir, yönetişim eksenli katılımcı demokrasiyi esas alır ve sivil toplumu önceleyen bir yapıdadır.

Ancak bugün yapılacak olan kent konseyi seçimi için önüme gelen iki listeyi incelediğimde, 12 Eylül 1980 dönemini andıran sağ ve sol görüşlü iki listeyle karşılaştım. Her iki listede de çok kıymetli akademisyenler ve işin ehli, donanımlı adaylar var. Fakat bu iki listeden uzlaşı yapılarak tek bir karma liste oluşturulabilirdi diye düşünüyorum. Ne yazık ki, her konuda olduğu gibi bu konuda da 'biz' olmayı başaramadık. 'Benliği' ön planda tutan bir anlayış yine kendini gösterdi.

Her iki listede de birçok eksiklik var. Bu şehri en iyi analiz eden basın meslek kuruluşlarından da bir meslek grubunun listelerde yer alması gerektiğini düşünüyorum. Hatta birçok meslek grubu ortak liste çıkarılması konusunda uzlaşı sağlayabilirdi. Eğer amaç bu şehre katkı sunmak olsaydı, bu uzlaşı sağlanmalıydı. Şehrin çıkarları söz konusu olduğunda 'ben' değil 'biz' olmalıyız.

Şimdiden hatırlatmak isterim ki, hangi liste seçilirse seçilsin önceliğimiz bu şehrin çıkarları olmalı. Hepimiz bu gemideyiz. Biatçı kent konseyi kültüründen çıkarak hizmet yapılması konusunda duruş gösterilmelidir. Aksi takdirde, geçmişte görülen kent konseylerinden bir farkınız olmayacaksa, ilk eleştiri hiç şüphesiz benden gelecek ve biatçı kent konseyi sıfatını önceki kent konseyi başkanları gibi size de hatırlatırım. İnşallah yanılırım.

Bu seçim, şehrimizin geleceği için büyük bir fırsat. Umuyorum ki seçilenler, bu şehre en iyi şekilde hizmet etmeyi öncelikli görev olarak kabul ederler ve kent konseyinin görevlerini layıkıyla yerine getirirler.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı