CHP Genel Başkanı Özel ve Başkan Tugay, Kiraz Festivali’ne katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bornova Belediyesi tarafından Beşyol Mahallesi’nde düzenlenen Kiraz Festivali’ne katıldı.

128 kez okundu.
CHP Genel Başkanı Özel ve Başkan Tugay,  Kiraz Festivali’ne katıldı Advert

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin ev sahipliğinde Beşyol Mahallesi’nde  7. Kiraz Festivali gerçekleştirildi.

CHP Genel Başkanı Özel, festivalde yaptığı konuşmada köyün köy olarak kalması, sosyal ve ekonomik olarak gelişmesi ve doğal güzelliklerinin korunmasının önemli olduğunu dile getirerek,  Bornova’da yer alan köylere yapılacak yatırımların öneminden bahsetti.

CHP’li belediyeler olarak 2 ay gibi kısa bir sürede söylenilen her sözü tutma yolunda adım atıldığını vurgulayan Özel, ülkenin en büyük kiraz üreticisi konumunda olan İzmir ve Manisa’daki üreticilerin yaşadığı sorunlara da değindi. 

Özel, “Bornova’da 12  köyde çeşitli şeyler üretiliyor. Satmaya çalışıyorlar. Satarlarsa Allah bereket versin, satmazlarsa ne yapacaksın? 12 köyde dalında ambarda kasada ürün kalmayacak. Fiyatı beğenirseniz satıp paranızı cebinize koyun. Ürün satılmıyorsa ürün bizimdir. Alacağız. Ürettiğiniz üründen Bornova’da yiyemeyen aile varsa ilk önce ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız.” diye konuştu. 

Festivalde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “İzmir, Türkiye’de bitkisel tarım ve hayvansal tarımda en fazla üretim yapan ikinci il. Bu, İzmir’in tarımda korumamız gereken potansiyelini ortaya çıkarırken bir taraftan da hepimize görev ve sorumluluk yüklüyor. Bunun bilincinde olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin planlama yetkisi çerçevesinde yeni kurduğumuz Kırsal Bölge Planlama Dairesi Başkanlığı himayesinde İzmir’in tarım alanlarını özellikle koruma konusunda dikkatli davranacağımızı, geleceğin 50 yılını hedefleyerek planlama yapacağımızı ifade etmek isterim.” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Biz her anıyla bugüne iyi hazırlanmaya çalıştık. Temmuz ayında köylerimiz artık kırsal mahalle statüsüne gelecek. Biz de köylerimizde yetişen ürünleri kent marketlerle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşturacağız.” diyerek üretici odaklı çalışmalarını aktardı. 

Geçmişte düzenlenen ve İzmirlilerin büyük ilgisini gören Kiraz Festivali, bu yıl Bornova Belediyesi tarafından yeniden hayata geçirildi. 

Hibya Haber Ajansı

CHP Genel Başkanı Özel ve Başkan Tugay Kiraz Festivali’ne katıldı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı