AB seçimlerinin ardından Avrupa piyasalarının düşüşle açılması bekleniyor

İstanbul, 10 Haziran (Hibya) - Aşırı sağcı partilerin popülaritesinin arttığını gösteren Avrupa Parlamentosu seçimlerinden gelen ilk sonuçlara tepki olarak Avrupa hisse senetlerinin Pazartesi günü düşüşle açılması bekleniyor.

94 kez okundu.
AB seçimlerinin ardından Avrupa piyasalarının düşüşle açılması bekleniyor Advert

İngiltere'nin FTSE endeksi 57 puan düşüşle 8.193, Almanya'nın DAX endeksi 45 puan düşüşle 18.507, Fransa'nın CAC 40 endeksi 45 puan düşüşle 7.952 ve İtalya'nın FTSE MIB endeksi 60 puan düşüşle 34.629 seviyesinde bulunuyor.

Bölgesel piyasalar son birkaç gün içinde gerçekleşen AB parlamento seçimlerinin sonuçlarına odaklanacak. İlk sonuçlar popülist ve aşırı sağcı partilerin önümüzdeki beş yıl içinde Avrupa'da politika yapımında daha fazla söz sahibi olabileceğini gösteriyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Pazar akşamı AB oylamasında ağır bir yenilgiye uğramasının ardından bu ay içinde erken parlamento seçimleri çağrısında bulunmasıyla AB seçimlerine ilişkin olaylar dizisi tamamlandı.

Bölge yatırımcıları ayrıca Çarşamba günü açıklanacak olan ABD enflasyon verilerinin yanı sıra ABD Merkez Bankası'nın bir sonraki toplantısını da bekliyor olacak. Her iki veri de geçtiğimiz Cuma günü açıklanan ve beklenenden daha güçlü çıkan ABD istihdam raporunun ardından Mayıs ayında işe alımların ve ücretlerin arttığını gösterdi.

Gece boyunca Asya-Pasifik piyasaları karışık bir seyir izledi; Avustralya, Çin anakarası, Hong Kong ve Tayvan da dahil olmak üzere birkaç piyasa Pazartesi günü tatil nedeniyle kapalıydı. Bu arada, ABD hisse senedi vadeli işlemleri, kazançlı bir haftanın ardından Pazar gecesi çok az değişiklik gösterdi.

Cuma günü Wall Street'te S&P 500 gün içi rekor seviyeye ulaştıktan sonra yatay bir seyir izledi. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 0,22 ve Nasdaq Composite yüzde 0,23 geriledi.

Kayıplara rağmen, üç büyük ortalama da kazançlı bir hafta geçirdi. Dow yüzde 0,29'luk bir kazanç sağlarken, S&P 500 yaklaşık yüzde 1,32 ve Nasdaq yüzde 2,38 yükseldi.
 

 

Hibya Haber Ajansı

AB seçimlerinin ardından Avrupa piyasalarının düşüşle açılması bekleniyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı