Duanwu Bayramı’nın ilk gününde 208 milyon kişi yolculuk etti

Çin’de Duanwu Bayramı tatilinin ilk gününde gerçekleşen seyahat sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,1 düşüşle 208 milyon 867 bini buldu.

93 kez okundu.
Duanwu Bayramı’nın ilk gününde 208 milyon kişi yolculuk etti Advert

Çin’de Duanwu Bayramı tatilinin ilk gününde gerçekleşen seyahat sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,1 düşüşle 208 milyon 867 bini buldu. Seyahatlerin 17 milyon 246 bini demir yoluyla, 188 milyon 720 bini kara yoluyla, 791 bini deniz ve nehir yoluyla ve 1 milyon 914 bini hava yoluyla gerçekleşti.

Çin Ay Takvimi’ne göre, 5. ayın 5. gününe denk gelen Duanwu Bayramı, Bahar Bayramı ve Güz Ortası Bayramı ile (Ay Bayramı) birlikte “Çin’in üç büyük geleneksel bayramı”ndan biri olarak kabul ediliyor.

Duanwu Bayramı’nın kaynağı hakkında birçok değişik açıklama var. Halk arasında en yaygın inanış Duanwu Bayramı’nın eski yurtsever şair Qu Yuan’ı anmak için oluşturulduğu biçiminde. M.Ö. 3. yüzyıldaki Chu devletinde yaşamış olan Qu Yuan, vatanının düşmanlar tarafından işgal edilmesinden sonra çok üzülmüş ve kendisini 5. ayın 5. günü Miluo Nehri’ne atarak intihar etmiş. Bundan sonra halk, vatanını çok seven Qu Yuan’ı anmak için nehir içine yapışkan pirinç doldurulan bambu parçaları atmaya başlamış. Daha sonra, içinde pirinç olan bambu parçaları Zongzi haline getirilmiş. Zongzi yemek, Duanwu Bayramı’nın önemli geleneklerinden biri.

Çin’in güneyinde bulunan Yangtze Nehri’nin orta ve aşağı kesimlerinde, ejder kayıkları yarışmalarının düzenlenmesi de Duanwu Bayramı’nın önemli etkinliklerinden biridir.
 

Hibya Haber Ajansı

Duanwu Bayramı’nın ilk gününde 208 milyon kişi yolculuk etti
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı