Ünlü Ozan Aşık Mehmet Batur Hayatını Kaybetti

Şanlıurfa’nın tanınmış ozanlarından, Viranşehirli şair ve bestekar Aşık Mehmet Batur, 72 yaşında hayata veda etti.

3230 kez okundu.
Ünlü Ozan Aşık Mehmet Batur Hayatını Kaybetti Advert

Şanlıurfa’nın tanınmış ozanlarından, Viranşehirli şair ve bestekar Aşık Mehmet Batur, 72 yaşında hayata veda etti. Bir süredir Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmekte olan Batur, Viranşehir ilçesine bağlı Baturlar köyünde ikamet ediyordu.

Aşık Mehmet Batur, 1952 yılında Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Yeşilalıç köyünde dünyaya geldi. Hamdo ve Meryem Batur'un en büyük çocuğu olan Batur, 8 kardeşi vardı. İlkokulu Viranşehir'deki Atatürk İlkokulu'nda okuyan Batur, 4. sınıfta destan yazmaya başlamış ve eserlerini matbaada bastırarak satmıştır. İlk şiirini ilkokul öğretmeni Mehmet Aybar'dan öğrenen Batur, hece ve vezin bilgilerini bu dönemde kazandı.

1974 yılında "Aslan Mehmetçik, Kıbrıs’a Gidiyorum" adlı plağını çıkartan Batur, ardından "Parasızlık ve Çukulat Gibi Yutar Karacaoğlan" adlı eserini yayımladı. 1983 yılında Kamil Nazik tarafından "Aşık Mehmet Batur 1" ve "Aşık Mehmet Batur 2" adlı kitapları basılarak Devlet Kültür Bakanlığı tarafından kütüphanelere dağıtıldı. Evli ve iki eşinden toplam 13 çocuğu bulunan Batur'un şiirleri birçok dergi ve antoloji kitabında yer aldı. 1985 yılında Konya Aşıklar Bayramı'nda meydan atışmasında birinci olarak Altın Madalya'ya layık görüldü.

Aşık Mehmet Batur’un cenazesi, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Viranşehir ilçesine bağlı Yeşilalıç köyünde bulunan Baturlar Mezarlığı'nda defnedilecek. Batur'un vefatı, sanat camiasında büyük üzüntüyle karşılandı.

 

# Şanlıurfalı Hayatını Kaybetti* Mehmet Batur Ünlü Ozan Aşık DAKİKA | # SON DAKİKA | Etti OLAN bir Şanlıurfa geldi Tarafından
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı