İran Dışişleri Bakan Vekili Bagheri, Rusya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Levitin ile görüştü

Nijni Novgorod, 10 Haziran (Hibya) - İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bagheri, Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı'nın özel yardımcısı Igor Levitin ile bir araya geldi.

74 kez okundu.
İran Dışişleri Bakan Vekili Bagheri, Rusya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Levitin ile görüştü Advert

Merhum Cumhurbaşkanı Reisi'nin İran ile Rusya arasındaki stratejik ilişkilerin çeşitli alanlarda genişletilmesine gösterdiği özel ilgiye değinen Bagheri, İran hükümetinin bu politikayı sürdürme ve güçlendirme konusundaki kararlılığını vurguladı.

Reşt-Astara demiryolu projesinin uygulanmasının hızlandırılması gerektiğinin altını çizen Bagheri, Kuzey-Güney koridorunun doğu kısmının kapasitelerinden yararlanmanın önemli olduğunu söyledi. Koridorların ilerlemesi ve tamamlanmasının İran ve Rusya'nın milli iradesine bağlı olduğunu ve bu yaklaşımın gelecekte de devam edeceğini kaydetti.

Levitin, Kuzey-Güney koridoru da dahil olmak üzere ikili stratejik planların hayata geçirilmesi ve tamamlanması amacıyla İran'a gideceğine dikkat çekti. Rusya'nın Kuzey-Güney koridorunu diğer koridorlara bağlamaya ve Tahran ile Moskova'nın transit iş birliği yapabileceği alanları artırmaya çalıştığını söyledi.

Hibya Haber Ajansı

İran Dışişleri Bakan Vekili Bagheri Rusya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Levitin ile görüştü
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı