Apple, ChatGPT'yi Siri'ye taşıyor

Stockholm, 11 Haziran (Hibya) – Apple CEO'su Tim Cook, Pazartesi günü şirketin yıllık geliştirici konferansı WWDC'de yaptığı açılış konuşmasında “Apple Intelligence” ve ChatGPT üreticisi OpenAI ile yapılan anlaşma da dahil olmak üzere bir dizi üretken yapay zeka ürün ve hizmetini duyurdu.

113 kez okundu.
Apple, ChatGPT'yi Siri'ye taşıyor Advert

Yeni araçlar, geçtiğimiz yıl küresel satışları yavaşlayan ve rakiplerine kıyasla tüketiciye yönelik ürünlerine daha az yapay zeka özelliği entegre eden Apple için yapay zekaya doğru büyük bir değişimi işaret ediyor.

Cook, "Yapay zeka sizi anlamalı ve rutininiz, ilişkileriniz, iletişimleriniz ve daha fazlası gibi kişisel bağlamınıza dayanmalıdır. Bu yapay zekanın ötesinde bir şey. Bu kişisel bir zeka. Karşınızda... Apple Intelligence,” dedi.

Apple'ın yeni yapay zeka sistemi, cihazlarında otomatikleştirilmiş, kişiselleştirilmiş bir deneyim yaratmayı amaçlayan bir dizi üretken yapay zeka aracını içeriyor. Tanıtım, şirketin yapay zekasının Mac dizüstü bilgisayarları, iPad tabletleri ve iPhone'larındaki işletim sistemlerine entegre edileceğini ve uygulamalardan bilgi çekebileceğini ve uygulamalar içinde harekete geçebileceğini gösterdi.

Şirket ayrıca açılış konuşması sırasında OpenAI ile merakla beklenen ortaklığını doğruladı ve Apple'ın ChatGPT teknolojisini sesli asistanı Siri'nin yeni bir sürümünden gelen yanıtlara entegre edeceğini duyurdu.

Yöneticiler yeni versiyonun “daha doğal, bağlamla daha ilgili ve daha kişisel” bir deneyim sunacağına söz verdi. Yeni Siri, bir yapay zeka sohbet robotu olarak işlev görebilecek ve yazılı talimatlar alabilecek ve ayrıca sesli komutlara dayalı olarak uygulamalar içinde eylemler gerçekleştirebilecek. Apple, Siri'nin ilgili bağlama dayalı olarak belirli bilgileri bulmak için e-postalarınızı, metinlerinizi ve fotoğraflarınızı inceleyebileceğini vaat etti.

Bir Apple yöneticisi, şirketin yapay zekasının örneğin bir e-postadan “kızım” kelimesini seçebildiğini ve bunu eşleşen telefon kişisine bağlayabildiğini gösterdi. Apple Intelligence ayrıca bildirimleri, e-postaları ve metinleri özetleme yeteneğine de sahip. Demoya göre, seyahat planlamasını içeren bir grup sohbeti, kimin otel rezervasyonu yaptığını ve ne zaman varılacağını ileten tek bir mesaja kısaltılabilir. Bu arada, yeni bir görüntü oluşturma aracı, kullanıcıların benzersiz emoji tepkileri oluşturmasına olanak tanırken, yeni Image Playground özelliği birkaç farklı stilde daha karmaşık görseller oluşturabiliyor.

Şirket ayrıca Vision Pro başlığı için güncellenmiş bir işletim sistemi duyurdu. Şubat ayında piyasaya sürüldüğünden bu yana sadece ABD'de kullanılabilen sanal gerçeklik cihazı önümüzdeki iki ay içinde Çin, Japonya, Singapur, Avustralya, Kanada, Fransa ve Birleşik Krallık'ta da satışa sunulacak.

Apple, iPhone'lar ve diğer akıllı telefonlar arasındaki mesajlaşmayı iyileştirmek için Zengin İletişim Hizmetlerini benimseyeceğini ve iMessage için özelleştirme seçeneklerini genişleteceğini söyledi. Google'ın Android işletim sistemini kullanan telefonlar uzun zamandır bu mesajlaşma protokolünü kullanıyor. WWDC'deki diğer aşamalı güncellemeler arasında yeniden tasarlanan fotoğraflar uygulaması, Apple Maps'te yürüyüş haritaları, Cüzdan uygulamasında yapılan değişiklikler, mesajlaşma için özelleştirme seçenekleri ve baz istasyonu bağlantısı olmayan yerlerde uydu üzerinden mesajlaşma yer aldı.

 

Hibya Haber Ajansı

Apple ChatGPT'yi Siri'ye taşıyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı