Su Gündeminde Şaşırtan Sonuçlar

Küresel iklim değişikliğiyle birlikte, dünyanın gündeminde olan “temiz su” konusu, Türkiye’de de çeşitli başlıklarla birlikte konuşuluyor. Damacanadan, plastik şişelere, belediyelerin içme suyu yatırımlarından su fiyatlarına kadar, birçok konu sosyal medyada da yorumlandı.

3435 kez okundu.
Su Gündeminde Şaşırtan Sonuçlar Advert

MTM Medya Takip Merkezi’nin profesyonel dijital medya dinleme platformu DigiLUP verilerine göre, sosyal medya kullanıcıları, su ile ilgili birçok konuyu paylaşımlarına yansıttı.

DigiLUP ekibinin hazırladığı, Mayıs ayını kapsayan, yeni araştırmada, sosyal medyadaki “su” yorumlarının öne çıkan detayları var.

Damacanalar tartışıldı

Araştırmaya göre, Mayıs ayında, su ile ilgili binlerce paylaşım yapıldı. En fazla paylaşım yoğunluğu, 22 Mayıs’ta gerçekleşti. Bu tarihte yapılan paylaşımlarda; TBMM'de tasarruf tedbirleri kapsamında mutfaklarda ve çay ocaklarında damacana su yerine arıtılmış musluk suyu kullanılmasına dönük karar yorumlandı.

Damacana ile ilgili bir diğer konu, Damacana fiyatlarına gelen zam oldu. Yorumlarda, 19 litrelik Damacana suyun fiyatının 100 TL'ye ulaştığı, 1 bardağının 1 TL'ye geldiği vurgulandı.

Bununla birlikte, tüm ambalajlı su fiyatları, sosyal medya paylaşımlarında yorumlandı.


Bültenimizi ekte bilgilerinize sunarız. 

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı