Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ’dan AKP Hükümetine Sert Tepki: "Çiftçinin Yanındayız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, AKP hükümetinin buğday ve arpa alım fiyatlarına yönelik sert eleştirilerde bulunarak çiftçilerin yanında olduklarını ifade etti. Karadağ, açıklanan fiyatların çiftçileri hüsrana uğrattığını belirterek, hükümetin çiftçilere yönelik politikalarını kınadı.

3754 kez okundu.
Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ’dan AKP Hükümetine Sert Tepki: Advert

Başkan Karadağ, buğday ve arpa alım fiyatlarının çiftçiler için büyük bir hayal kırıklığı yarattığını vurgulayarak, "Hayatında bir dönüm buğday ekmemiş, üretmek nedir bilmeyen siyasetçi takımı, Türk çiftçisinin emeğine ve geleceğine adeta çöküyor. Bu zulme karşı direniş ortaya koyamayan çiftçi teşkilatları, Erdoğan ile kurdukları karşılıklı iktidar ilişkisinin diyetini ödüyor," dedi.

Karadağ, açıklamasında, "Girdi maliyetlerinin ortalama %75 arttığı bir ekonomik ortamda buğday ve arpaya %11 civarında fiyat vermek için edepsiz olmak yetmez, arsız olmaya da ihtiyaç vardır. Ecevit hükümeti döneminde 1 ton buğday 25 gram altın ederken, Erdoğan hükümetinde bu rakam 3 gram altına düşmüştür. Çiftçinin 22 gram altını nerede?" ifadelerini kullandı.

Karadağ, Erdoğan’ın halkın halinden anlamadığını ve çiftçilerin, esnafın, emeklinin sorunlarıyla ilgilenmediğini belirtti. "Erdoğan halkın halinden anlayamaz çünkü artık dünyanın en zenginleri arasında. Dostları emekli Yusuf Amca, esnaf Fatma Teyze, çiftçi Osman Dayı değil. Gerçek dostları Katar Emiri, Suudi Prensi, Ürdün Kralı, Birleşik Arap Emirlikleri Prensi. Halk, onun için sadece oy kaynağı," dedi.

Ferhat Karadağ, çiftçilerin yaşadığı ekonomik zorlukları ve AKP hükümetinin yanlış tarım politikalarını eleştirerek, "Çiftçi 700 milyar liranın üstünde borca mahkum edildi, buğday alım fiyatı zamanında açıklanmıyor, hasat zamanı olduğunda buğday ithal ediliyor, TMO depoları yerli buğdayla değil, ithal buğdayla dolduruluyor. Tarımı komple bitirmek için başka bir şey yapmaya gerek yok," dedi.

Karadağ, çiftçilerin ödenmeyen desteklerinin ilk seçimde CHP iktidarında ödeneceğini belirtti. "Bir hükümet çiftçisine borç takar mı? Taktı. Saray, bugüne kadar kanunun emrettiği tarımsal desteği vermedi. Çiftçi kardeşim, ilk seçimde CHP iktidar olacak ve ödenmeyen destekler ödenecek," dedi.

Karadağ, açıklanan buğday taban fiyatlarına tepki göstererek, çiftçilerin zarar ettiğini ve iflas noktasına geldiklerini belirtti. "Buğday alım fiyatları çiftçiyi hüsrana uğrattı. Açıklanan buğday taban fiyatına tepki gösteriyoruz. Zarar etti çiftçi. Çiftçi iflas eder, tarlasını ekemez hale geldi," dedi.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı