Balıkesir Kent Konseyi, Çocuk Meclisi kuruyor

Balıkesir Kent Konseyi çatısı altında Çocuk Meclisi kurulması için çalışmalar başladı.

99 kez okundu.
Balıkesir Kent Konseyi, Çocuk Meclisi kuruyor Advert

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın seçim vaatlerinden biri olan Çocuk Meclisi, Balıkesir Kent Konseyi çatısı altında kurulacak.

Geçen günlerde gerçekleşen Olağan Genel Kurul’da oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda Çocuk Meclisi kurulması için Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden’in koordinasyonunda çalışmalar başladı. Çocukların kent yönetimi ile kentlilik bilincinin geliştirilerek kente dair öneri ve projelerinin üretilmesini teşvik etmek amaçlı kurulacak olan Çocuk Meclisi, aynı zamanda çocuk dostu kent modeline ulaşmayı da hedefliyor. Çocukların; kentten beklentilerini, hak ve sorumluluklarını, meclis çatısı altında oluşturulan demokrasi kültürü içerisinde öğrenmesini sağlayacak Çocuk Meclisi, onların kent yönetimi ve sosyal hayattaki rollerinin güçlendirilmesini amaçlıyor.

Hiçbir ayrım gözetmeksizin gönüllülük esasına dayanarak oluşturulacak olan Çocuk Meclisi’nde, çocuk dostu kentin sürdürülebilir gelişmesinin temelini oluşturacak politikalar ön planda tutulacak.

Hibya Haber Ajansı

Balıkesir Kent Konseyi Çocuk Meclisi kuruyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı