Bakan Bolat, TPS-OIC Ticaret Müzakereleri Komitesi 3. Bakanlar Toplantısı'na katıldı

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, TPS-OIC Ticaret Müzakereleri Komitesi 3. Bakanlar Toplantısı'nın açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

128 kez okundu.
Bakan Bolat, TPS-OIC Ticaret Müzakereleri Komitesi 3. Bakanlar Toplantısı'na katıldı Advert

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Devletler Arasında Tercihli Ticaret Sistemi (TPS-OIC) Ticaret Müzakereleri Komitesi 3. Bakanlar Toplantısı'nın açılış konuşmasını yaptı.

Toplantıda, üye ülkelerle olan ticaret işbirliğinin daha da güçlenmesi yönünde adımlar atacaklarını vurgulayan Bolat, "Son yıllarda yaşanan jeopolitik gerilimler ve küresel ekonomik belirsizlikler, uluslararası ticaretimizi olumsuz etkilemiş olsa da, İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleri olarak birlikte hareket ederek bu zorlukların üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz. Bu toplantıda, ticaretin önündeki engelleri kaldırmak ve üye ülkeler arasında daha güçlü ekonomik bağlar oluşturmak adına yeni stratejiler geliştirdik" dedi.

Bakan Bolat, ticaretin sadece ekonomik büyüme değil, aynı zamanda sosyal kalkınma için de önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

"TPS-OIC sistemiyle ticaret hacmimizi artırmak ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize ulaşmak için ortak projeler ve işbirlikleri üzerinde çalışacağız. Tüm üye ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilecek bu projeler, bölgesel ticaretin canlanmasına ve refah seviyemizin yükselmesine katkı sağlayacaktır. Ticaret Bakanlığı olarak, ülkelerimiz arasındaki ticaretin geliştirilmesi ve daha adil bir ekonomik düzenin sağlanması için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. TPS-OIC'nin başarıyla uygulanması ve ticaret hacmimizin artırılması için tüm paydaşlarımızla birlikte çalışmaya kararlıyız. Bu çerçevede, ülkemizin ekonomik ve ticari hedeflerine ulaşmasında önemli bir adım attığımıza inanıyoruz."

Hibya Haber Ajansı

Bakan Bolat TPS-OIC Ticaret Müzakereleri Komitesi 3. Bakanlar Toplantısı'na katıldı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum