CMG’den ABD’de Duanwu Bayramı etkinliği

Çin Medya Grubu (CMG) ile Çin’in Chicago Başkonsolosluğu, dün ‘‘Duanwu Bayramı’nda eski dost Sarah Lande'nin evine ziyaret’’ adlı bir etkinlik düzenledi.

115 kez okundu.
CMG’den ABD’de Duanwu Bayramı etkinliği Advert

Çin Medya Grubu (CMG) ile Çin’in Chicago Başkonsolosluğu, dün ‘‘Duanwu Bayramı’nda eski dost Sarah Lande'nin evine ziyaret’’ adlı bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik, ABD'nin Iowa eyaletinde yaşayan Sarah Lande'nin evinde gerçekleştirildi.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı ve CMG Başkanı Shen Haixiong, Sarah Lande’ye bir mektup gönderdi. Etkinliğe Çin'in Chicago Başkonsolosu Zhao Jian’in yanı sıra Çinli ve ABD’li davetliler katıldı.

Shen Haixiong, Sarah Lande’ye hitaben yazdığı mektupta, “Duanwu Bayramı, geleneksel bir Çin bayramıdır. Duanwu Bayramı'nı sürükleyici bir şekilde deneyimlemek ve Çin kültürünün cazibesini hissetmek için tüm dünyada çeşitli etkinlikler düzenlenir.” ifadelerini kullandı. 

Shen, Çin mutfağından lezzetlerin tadına bakmak ve Duanwu Bayramı'nı kutlamak için Çin’in dostu ABD’lileri ve CMG’den temsilciyi aile ziyafetine davet eden Lande’ye teşekkür etti. 

Shen, CMG’nin iki ülke arasındaki beşeri temasları güçlendirmek için Lande ve diğer ABD’li dostlarla birlikte iletişim köprüleri kurmayı, iki halk arasında yeni dostluk öyküleri yazılmasına vesile olmayı arzuladığını söyledi.

Mektubu için Shen’e teşekkür eden Lande, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda geçtiğimiz günlerde Çin'in önerisiyle 10 Haziran gününün Medeniyetler Arası Diyalog Uluslararası Günü olarak belirlenmesine dair kararın kabul edildiğini öğrendiğini söyledi. Lande, bu yıl Duanwu Bayramı’nın da 10 Haziran gününe denk geldiğini dile getirerek, söz konusu etkinliği düzenlediği için CMG'ye teşekkürlerini sundu.

Lande, ayrıca günün hatırası olarak “ABD ve Çin, dostluklarıyla barışa katkı yapıyor.” notunu yazdı. 

Etkinliğe katılan konuklar, Duanwu Bayramı'na özgü Zongzi yiyeceğini hazırlama gibi gelenekleri de deneyimleme imkanı buldu.

Hibya Haber Ajansı

CMG’den ABD’de Duanwu Bayramı etkinliği
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı