Urfa’da Sağlık Hizmetlerinde Yaşanan Sorunlar Gündemden düşmüyor

Urfa'daki kamu sağlık kurumlarında yaşanan sorunlar, SES Urfa Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasıyla kamuoyunun dikkatine sunuldu.

2001 kez okundu.
Urfa’da Sağlık Hizmetlerinde Yaşanan Sorunlar Gündemden düşmüyor Advert

Urfa'daki kamu sağlık kurumlarında yaşanan sorunlar, SES Urfa Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasıyla kamuoyunun dikkatine sunuldu.

SES Urfa Şubesi, Şanlıurfa'da sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlarla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü'nün konuyla ilgili kamuoyunu açıkça bilgilendirmesi gerektiğini vurguladı.

Yapılan açıklamada, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Suruç Devlet Hastanesi ve Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan usulsüzlükler ve keyfi uygulamalara dikkat çekildi.

-Anjiyografi Ünitesinde Yolsuzluk İddiaları

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde personel, tekniker ve hekimlerden oluşan bir grubun Anjiyografi ünitesinde yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı iddiaları, basında ve kamuoyunda geniş yer buldu. SES Urfa Şubesi, bu konunun sarı sendika ve siyasiler aracılığıyla kapatılmaya çalışıldığına dair söylemlerin, sağlık emekçileri arasında rahatsızlık yarattığını belirtti. İl Sağlık Müdürlüğü'nün konuyla ilgili kamuoyunu açıkça bilgilendirmesi gerektiğini vurgulayan sendika, olayın takipçisi olacaklarını ifade etti.

-Suruç Devlet Hastanesi’nde Nöbet Listesi Sorunları

Suruç Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde çalışan sağlık emekçilerinin, bir ay önceden belirlenen nöbet listelerinin hastane idaresinin keyfi kararlarıyla günlük olarak değiştirilmesi eleştirildi. Sağlık emekçilerinin 17:00’den sonra nöbetlerinin iptal edilmesi veya ani şekilde işyerine çağrılmaları iş kanununa aykırı olarak nitelendirildi. Sendika, tasarruf adı altında yapılan bu uygulamaların çalışanların haklarını ihlal ettiğini ve bu duruma karşı gerekli girişimlerde bulunacaklarını duyurdu.

-Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kılık Kıyafet Dayatması

Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık emekçilerine yönelik kılık kıyafet dayatmalarının mevcut mevzuatların dışına çıktığı ve keyfi bir hal aldığı belirtildi. Çalışanların belirli renk üniformalarla çalışmaya zorlanmasının askeri vesayeti anımsattığını ifade eden SES Urfa Şubesi, devletin giyim yardımı adı altında 62 TL ödeme yaptığı bir ortamda, binlerce lirayı bulabilen tek tip kıyafet dayatmasını kabul etmediklerini açıkladı.

SES Urfa Şubesi, bu sorunların çözümü için yetkilileri göreve çağırdı ve konunun takipçisi olacaklarını bildirdi.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı