Harran Üniversitesi'nden Çekirge Uyarısı: Mücadeleye Gerek Yok

Harran Üniversitesi Zooloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Şahin Toprak, şehir merkezine yönelen çekirgelerle ilgili olarak şu an için herhangi bir müdahaleye gerek olmadığını açıkladı.

1781 kez okundu.
Harran Üniversitesi'nden Çekirge Uyarısı: Mücadeleye Gerek Yok Advert

Harran Üniversitesi Zooloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Şahin Toprak, şehir merkezine yönelen çekirgelerle ilgili olarak şu an için herhangi bir müdahaleye gerek olmadığını açıkladı. Dr. Toprak, çekirgelerin ortaya çıkmasının mevsimsel olduğunu ve tarımsal faaliyetlerle ilişkili olduğunu belirtti.

- Mevsimsel Göç ve Ekolojik Koridorlar

Dr. Toprak, "Çekirgelerin şehir merkezine akmasının nedeni, tarımsal faaliyetlerin sona ermesiyle yaşam alanlarını kaybetmeleri. Ekim dönemi sonrasında bağ ve bahçelerde yiyecek bulamayan çekirgeler, ekolojik koridorlar oluşturarak şehir merkezlerine doğru göç ediyorlar" dedi. Toprak, bu durumun yaklaşık 10-15 gün daha devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

-İnsan Sağlığına Zararsız

Çekirgelerin insan sağlığına herhangi bir zarar vermediğini belirten Dr. Toprak, aksine çekirgelerin iyi bir protein kaynağı olduğunu vurguladı. "Çekirgeler, ekosistemde kanatlı hayvanların en önemli besin kaynaklarından biridir. Çekirgeleri yok etmek, ekolojik dengeyi bozmak anlamına gelir ve kanatlı hayvanların besin kaynağını ortadan kaldırır" diye konuştu.

-Popülasyon Takibi ve Bilgilendirme

Harran Üniversitesi Zooloji Bölümü olarak Şanlıurfa'daki çekirge popülasyonunu yakından takip ettiklerini belirten Dr. Toprak, "Sürekli örnekler alarak popülasyon yoğunluğunu izliyoruz. Bu konuda ilgili birimlere gerekli bilgileri aktarıyoruz" dedi.

Toprak, ciddi bir kıtlık durumu olmadığı sürece çekirgelerle mücadeleye gerek olmadığını ve ekolojik dengenin korunmasının önemini vurguladı.

Özel Haber/ RHA Ajans

 

 

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı