Asya / Pasifik - Japonya piyasaları BOJ kararının ardından kayıplarını geri aldı

İstanbul, 14 Haziran (Hibya) - Asya-Pasifik piyasaları, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) Cuma günü önemli bir hamleyle gösterge faiz oranını değiştirmeme kararı almasının ardından karışık seyretti.

90 kez okundu.
Asya / Pasifik - Japonya piyasaları BOJ kararının ardından kayıplarını geri aldı Advert

BOJ'un Japon devlet tahvili alımını azaltmayı değerlendirdiğini de belirtmesi nedeniyle bu karar, beklendiği gibi bölgenin finans piyasaları için önemli sonuçlar doğurdu.

Japonya Merkez Bankası'nın kararının ardından, kırmızıda seyreden Nikkei 225 önemli bir geri dönüş yaparak yüzde 0,73 değer kazandı. Topix de olumlu bir değişim göstererek yüzde 0,78 artışla kapandı. Japon yeni ABD doları karşısında yüzde 0,75 zayıflayarak 158,18'e geriledi ve 10 yıllık JGB'nin getirisi 35 baz puan düşerek 0,933'e gerileyerek piyasanın BOJ'un kararına verdiği tepkiyi yansıttı.

Güney Kore'nin Kospi'si yüzde 0,32 daha yüksek ve küçük sermayeli Kosdaq yüzde 1,14 daha düşüktü. Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,29 düştü. Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 0,67 düşerken, Çin anakarasındaki CSI 300 yüzde 0,4 geriledi.

ABD'de S&P 500 yükseliş eğilimini sürdürerek art arda dördüncü rekor kapanışını gerçekleştirdi.Bu, tüccarların son birkaç gündür gözlemlenen bir eğilim olan enflasyon baskılarının hafiflediğine dair işaretler gösteren daha fazla veriyi tartmasına yanıt olarak gerçekleşti.

Geniş piyasa endeksi yüzde 0,23 artışla 5.433,74 seviyesine yükselirken, Nasdaq Composite yüzde 0,34 artışla 17.667,56 seviyesinden kapandı. Perşembe günü hem S&P 500 hem de Nasdaq için üst üste dördüncü kapanış rekoru gerçekleşti.

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 0,17'lik düşüşle düşük performans gösterdi. S&P 500 ve Nasdaq bu hafta enflasyon baskılarının azaldığını gösteren yeni verilerle rekor düzeylere ulaştı.
 

Hibya Haber Ajansı

Asya / Pasifik - Japonya piyasaları BOJ kararının ardından kayıplarını geri aldı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı