Milletvekili Başak, Türk Hacı Adaylarının Sorununu Çözmek İçin Devrede

RHA Ajans'ın dünkü haberinin ardından harekete geçen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Hikmet Başak, Türk hacı adaylarının yaşadığı sorunların çözümü için yetkililerle görüşmelere başladı.

3427 kez okundu.
Milletvekili Başak, Türk Hacı Adaylarının Sorununu Çözmek İçin Devrede Advert

"Türk Hacıların Dramı: Türkiye Vizeli Hacılar Suudi Arabistan'da Zor Durumda" başlıklı haberimizde, hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara giden Türk hacı adaylarının yaşadığı mağduriyetler dile getirilmişti. Haberimize göre, Suudi Arabistan'ın Türkiye vizesiyle gelmelerine izin verdiği hac programı sayesinde, hacı adayları yıllardır bekledikleri hac görevini yarı fiyatına ifa edebilecekti. Ancak, yaşanan gelişmeler bu sevinci gölgeledi.

Haberin ardından AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Hikmet Başak, Şanlıurfalı hacı adaylarının da mağdur olduğunu belirterek konuyla ilgili Ankara'da başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere yetkililer nezdinde girişimlerde bulundu. Türk hacı adaylarının hac farizasını sorunsuz bir şekilde yerine getirebilmeleri için Suudi Arabistan yetkilileri ile temas kurdu.

RHA Ajans’a açıklamalarda bulunan Milletvekili Başak, hacı adaylarının Suudi Arabistan'da yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için hem Türk yetkilileri hem de Suudi Arabistan yetkilileri ile temas halinde olduğunu belirtti. Başak, "Bu konuda gerekli girişimlerimiz sürüyor ve inşallah bir çözüm bulacağız," dedi.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı