Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Hac Vizesiz Türk Vatandaşları İddialarına Cevap

Mekke'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, turist, seyahat ve ticari vize ile Suudi Arabistan’a giderek hac ibadetini yerine getiren Türk vatandaşlarının Diyanet tarafından şikayet edildiği iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

1832 kez okundu.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Hac Vizesiz Türk Vatandaşları İddialarına Cevap Advert

Erbaş, açıklamasında, konuyla ilgili uyarı ve açıklamaları 2023 yılından bu yana defalarca yaptıklarını belirtti. Ancak bazı kişi ve yetkisiz şirketlerin vatandaşları istismar ederek bu yolu kazanç kapısı olarak gördüğünü ve tahrik ederek istismara devam ettiğini ifade etti.

"Bu konu tamamen Suudi Arabistan kuralları ile alakalıdır. Sadece bizim değil, dünyanın her yerinden hac vizesiz olan kişilerle ilgili devlet kararıdır. Elimizde olsa vatandaşlarımıza yardımcı olmaz mıyız?" diyen Erbaş, vatandaşları şikayet iddiasının tamamen gerçek dışı olduğunu vurguladı.

Ayrıca Erbaş, "Bizim hacı bulup hacca getirme arayışımız yok ki. Bize müracaat etmiş bekleyen 2 milyonu aşkın vatandaşımız var. Kontenjanımız sonuna kadar dolu. Hac vizesiz getirilen o vatandaşları istesek de getiremeyiz. İmkansız bir şey. Nasıl bir iftiradır, anlamak mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Daire başkanının konuşmasının aylar önce Türkiye’deki bir eğitim programında yapıldığını belirten Erbaş, bu konuşmanın 2023 yılında vatandaşları istismar eden kişilerle ve yetkisiz firmalarla ilgili olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 85 bin hacının en güzel şekilde hac farizasını yerine getirmesine vesile olduğunu ve en iyi organizasyon dünya birinciliği ödülü aldığını belirterek, kurumun haksız suçlamalarla yıpratılmasının büyük bir haksızlık olduğunu ifade etti.

Son olarak Erbaş, ilgili vekilden bu konuda duyarlılık beklediklerini belirterek kalbi selam ve muhabbetlerini iletti.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı