Eskişehir’de Volkan 2024 Tatbikatı gerçekleştirildi

Volkan 2024 Tatbikatı, Eskişehir’deki Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi’nde 9-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi.

89 kez okundu.
Eskişehir’de Volkan 2024 Tatbikatı gerçekleştirildi Advert

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Volkan 2024 Tatbikatı’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 320 personelin ve NATO bağlısı unsurlarda görevli 30'dan fazla personelin katılımıyla 9-14 Haziran tarihleri arasında Eskişehir’deki Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi’nde icra edildiği bildirildi.

Açıklamada Volkan 24 Tatbikatı’nın 2025 yılında NATO Müttefik Reaksiyon Kuvveti Hava Unsur Komutanlığı görevini devralacak olan Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi’nin sertifikasyonu kapsamında atılmış önemli bir adım olma özelliğinin yanında personelin bilgi ve tecrübesini artıran değerli bir eğitim fırsatı sunduğu belirtilerek şöyle denildi:

“Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerine ise NATO Hızlı Konuşlanabilir Kolordusu (NRDC-ITA)-İtalya Komutanı Korg. Lorenzo D'Addario, NATO Hızlı Konuşlanabilir Kolordusu (NRDC-T)-Türkiye Komutanı Korg. Sezai Öztürk, Güney Çokuluslu Tümeni/İtalya Komutanı Tümg. Massimiliano Quarto, MSB Sav. ve Güv. D.Bşk. Tümg. Ertunç Ertufanlı, NATO Müttefik Hava K.lığı Kur. Bşk. Plan Yardımcısı Tuğg. Mehmet Serkan Dan, CAOC Torrejon Hava Harekat Merkezi Direktörü Tuğg. Paulo Americo Da Costa, İngiltere Hava Ataşesi Yb. Elizabeth May Norton ve NRDC-Ita Hava Harekât Hücresi Direktörü Yb. Massimo Pinardi katıldı.”

Hibya Haber Ajansı

Eskişehir’de Volkan 2024 Tatbikatı gerçekleştirildi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı