Hatimoğulları ve Bayıdır saldırıya uğrayan Birecik ilçe örgütünü ziyaret etti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır 8 Mayıs’ta saldırıya uğrayan Birecik ilçe örgütünü ziyaret ederek, dayanışma ve direniş mesajı verdi.

1467 kez okundu.
Hatimoğulları ve Bayıdır saldırıya uğrayan Birecik ilçe örgütünü ziyaret etti Advert

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Birecik ilçe örgütünü ziyaret etti. 8 Mayıs tarihinde silahlı saldırıya uğrayan ilçe örgütü binasında yapılan ziyarete Birecik Belediye Eşbaşkanı Berivan İlkaya Manas, DEM Parti Ura İl Eşbaşkanı Sema Aişeoğlu’nun yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Ziyarette konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, ziyarete katılanların Kurban Bayramı’nı kutladı. DEM Parti’den seçilen, ancak 29 Nisan’da partiden istifa eden belediye başkanı Mehmet Begit’in istifasına değinen Hatimoğulları, “Mutluluğumuz başkanın istifa ile devam etmedi. İstifanın nedenlerinin farkındayız. AKP’nin DEM Parti belediyelerine kayyım atama ısrarını Hakkari’de gördük. Bununla bağlantılı olarak eşbaşkanlarımızın istifa etmesi için nasıl baskı yapıldığını da biliyoruz. Bu istifa gerçekleşmiş olabilir ama kabul etmek edilebilir bir davranış değil. Halk DEM Parti’ye oy vermiştir. Halkını bu teveccühünü ter yüz eden bu istifayı kabul etmiyoruz. Belediye meclisinden hala çoğunluk olan bir partiyiz. Mecliste arkadaşlarımız aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

‘İSTİFADA BİR ÇEŞİT KAYYIMDIR’

Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıdık Akış’ın tutuklanması ve belediye kayyım atanmasına değinen Hatimoğulları, “Buna karşı sadece Hakkari’de değil Kurdistan ve Turkiye’nin her yerinde dayanışma eylemleri sürdürüyoruz. Her yerde direniş devam ediyor. Kazandığımız belediyelerimizin önünde direniş devam ediyor. Birecik’te istifa ile bir yara aldık ama bu yaraya rağmen biz halkın içinde olmaya devam edeceğiz. İstifada bir çeşit kayyımdır. Sizden en büyük ricamız belediye meclisi üyeleri öncülüğünde mahalle mahalle halk ile buluşmak. Biz DEM Parti olarak çok sorunların çözümüne talip bir partiyiz. Bu sorunların başında da Kürt sorununun barışçıl yöntemler ile çözülmesi gibi bir mücadelemiz var. Türkiye’nin içinde olduğu açlık ve yoksulluk ile mücadele ediyoruz. Urfa en falza kaynak ve verimli topraklara sahipken en büyük yoksulluk burada yaşanıyor. En çok göç buradan veriliyor, gençler göç yoluna düşüyor. Biz DEM Parti olarak Kurdistan ve Türkiye’den yoksulluk ile mücadele eden bir partiyiz. Kadınlara dönük baskıların sona ermesi için mücadele ediyoruz. Bizim paradigmamız bize çok sorumluluk yüklüyor. Bize oy vermeyen herkese gitmek için seçimleri beklememize gerek yok. Özellikle Birecik’te sahaya inmek önemlidir” şeklinde konuştu.

BAYINDIR: MÜCADELEMİZİ BÜYÜTMEMİZ GEREK

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise şunları söyledi: “Biz değil istifa eden zayıf. 31 Mart'ta Birecik halkı DEM Parti'ye oy verdi. Bundan sonra istifa eden bu kişiyi her yerde teşhir etmemiz lazım. Bunu yaparsak toplumun içine çıkacak yüzü kalamaz. Bunu örgütlememiz lazım. Birecik'i ona dar etmemiz gerek. Bunu halkın içinde örgütlememiz gerek. AKP-MHP bir yandan kayyım atıyor bir yandan da iradesi güçsüz olan kişileri istifa ettiriyorlar. Eğer makam mevki derdi yoksa belediye bakanlığından da istifa etmesi gerek. 31 Mart'ta binlerce insan şahsa değil partisine oy verdi. Sadece Bêrecûk'te değil Batman'ın İkiköprü beldesinde de bir eşbaşkanımız istifa etti. Biz halkımıza sığınıyoruz. Karamsarlığa düşmememiz gerek. Başımızı değmeden mücadelemizi büyütmemiz gerek. Bu halka sırtını dönenler hiç bir zaman unutulmayacak. Halkımız bu yapılanı meşrulaştırmamalı. Biz sistem partisi değiliz. Bizim için mücadele önemli. Bizim alnımızda direniş yazıyor. Birecik halkımız da Colemêrg halkımızda bunu kabul etmedi etmeyecek. Partiden istifa etme yeterli değil biran önce belediye başkanlığından istifa et ve meclis yeni Başkanı seçsin, halkın iradesi tecelli etsin.”
Heyet, ziyarete katılanların kayyım ve genel gündeme dair soru ve önerilerini alarak görüş alışverişinde bulundu.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı