Urfalılardan fırıncılara tepki: Yiyecek ekmek bulamıyoruz

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi Seyrantepe Mahallesi'nde, her bayram olduğu gibi bu bayramda da ekmek fırınlarının kapalı olması, vatandaşların tepkisine yol açtı.

1783 kez okundu.
Urfalılardan fırıncılara tepki: Yiyecek ekmek bulamıyoruz Advert

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi Seyrantepe Mahallesi'nde, her bayram olduğu gibi bu bayramda da ekmek fırınlarının kapalı olması, vatandaşların tepkisine yol açtı. Yaklaşık 40-50 bin kişinin yaşadığı mahallede, kapalı fırınlar nedeniyle vatandaşlar tek açık olan somun fırını önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Vatandaşlar, her bayram aynı sorunu yaşadıklarını ve şikayetlerine rağmen hiçbir tedbir alınmadığını belirterek Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı ve belediyeye tepkilerini dile getirdiler. Mahallede hiçbir fırının açık olmamasından dolayı mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar, eskiden nöbetçi fırınların bayramlarda ve pazar günleri açık olduğunu, ancak şimdi bu uygulamanın olmadığını ve mağduriyet yaşadıklarını belirttiler. Fırıncılar Odası'nın esnafa söz geçiremediğini ve Başkan Karaatlı'nın istifa etmesi gerektiğini savunan vatandaşlar, belediyelerin de caydırıcı cezalar getirmesi gerektiğini vurguladılar.

Vatandaşlar, "Her bayram bu durumu yaşıyoruz. Şikayetlerimize rağmen tedbir alınmıyor. 50 bin kişinin yaşadığı Seyrantepe Mahallesi'nde hiçbir fırın açık değil. Koskoca mahallede sadece bir somun fırını tek açık. Fırıncılar odası başkanı ne iş yapar? Artık fırıncılar da odayı takmıyor. Eskiden nöbetçi fırınlar pazar günleri ve bayramlarda vardı. Ama şimdi mağdur olan biz vatandaşlar oluyoruz. Artık esnafına söz geçirmeyen bir oda başkanı var. Bu nedenle vakit kaybetmeden istifa etmesi gerekir. Belediyeler de caydırıcı cezalar getirmesi gerekir. Yine olanlar vatandaşa oluyor," şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı